Nu mulți știu că între fostul jucător de tenis, Ion Țiriac, și fostul actor Ion Caramitru exista o strânsă legătură de prieteni. Vorbim la trecut pentru că, duminică după-amiază, 5 septembrie, Ion Caramitru și-a jucat „ultimul act” de pe această lume. Marele actor s-a stins din viață!
Ion Caramitru (79 de ani) era internat la Spitalul Elias din Capitală, din cauza mai multor probleme de sănătate. Ar fi trebuit să fie prezent la Iași, zilele acestea, în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR). Nu avea să mai ajungă. Nici la Iași, nici altundeva.
Practic, în acest moment, Ion Țiriac a rămas fără colegul său de scenă, cel care îl acompania mereu în serile de jazz și folk, din anii 70 și 80, într-un club select din București. Nu mulți știu că Ion Țiriac era mare pasionat al muzicii acelor vremuri și iubea să apară pe scenă. Mai ales alături de bunul său prieten, Ion Caramitru.
O pierdere imensă pentru teatrul românesc și pentru România. În aceeași zi cu marele canoist, Ivan Patzaichin, Ion Caramitru „s-a grăbit” să plece și el.
Cel care avea să-i „dea în vileag” pe cei doi a fost Mihai Manea, fost membru al trupei Barock. O trupă în vogă în acele vremuri. Muzician și inginer de sunet, Mihai Manea a fost de nenumărate ori martor al dueturilor pe care Ion Țiriac și Ion Caramitru le aveau împreună, la Clubul A din București. Nu excelau, însă erau extrem de pasionați de tot ce ținea de muzica acelor vremuri.
„Țiriac a cântat alături de mulți chitariști, era mai mereu chemat pe scenă, ca invitat la întâlnirile muzicale de la vechiul Club A. Nu avea o voce extraordinară, dar fredona piesele într-un mod plăcut. Ion Țiriac era îndrăgostit de muzica românească și nu numai. Știa toate melodiile la modă în acea perioadă, începutul anilor ’70, când au apărut zeci de formații de muzică ușoară, folk, jazz și rock românești. A cântat de multe ori cu prietenul său, marele actor Ion Caramitru, și el îndrăgostit de folk și poezie.
Era într-o gașcă frumoasa, avea prieteni studenți la teatru și la arhitectură, dar și jazzmani. În perioada respectivă Club A era un spațiu la modă, elitist, unde-și făceau veacul valorile culturii orașului”, povestea Mihai Manea, în urmă cu câteva luni, pentru Money.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER