„Lumea ori nu știe, ori se preface că nu știe”. Doctorul Vlad Ciurea a dat verdictul despre efectul soarelui asupra creierului uman

Medicul Vlad Ciurea vorbește despre ce efecte produce expunerea la razele soarelui asupra creierului uman. Doctorul trage un semnal de alarmă pentru cei care obișnuiesc să petreacă mult timp la plajă.

Specialistul Vlad Ciurea a explicat cât de nocivă este pentru creierul omului expunerea îndelungată la razele soarelui. Potrivit acestuia, căldura și soarele ajung să afecteze buna funcționare a encefalului chiar și după numai o zi petrecută la plajă.

Doctorul Vlad Ciurea explică ce efect are expunerea la soare pentru creierul uman: „Lumea ori nu știe, ori se preface că nu știe”

Medicul Vlad Ciurea a semnalat faptul că în urma acestei activități creierul uman ajunge să se umfle, de aici și durerile resimțite la nivelul capului după expunerea îndelungată la soare.

„Apare durerea de cap din multe cauze. Pentru că am stat foarte mult la soare și nu am avut niciun mijloc de protecție.

Dacă toată ziua ai stat la soare, și cu asta sunt de acord, ai muncit un an de zile, te-ai chinuit, după aceea vrei să te bucuri de soare, vrei să te bucuri de apă, de valuri, este plăcerea ta, dar seara nu te mai poți bucura de toate aceste lucruri, pentru că fenomenul care se produce, și lumea ori nu știe, ori se preface că nu știe, este umflarea creierului.

Creierul reacționează la toată această căldură, se umflă, și începe să te doară capul. De multe ori, dacă observați, avem și vărsături, nu mai putem înghiți cum trebuie, are loc o dereglare a întregului organism”, a spus medicul Vlad Ciurea, conform Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea explică ce trebuie să facem atunci când ne confruntăm cu o stare de rău provocată de expunerea la soare: „Lucrurile se ameliorează foarte repede”

Doctorul îi sfătuiește pe oameni ca dacă resimt astfel de simptome să aplice comprese cu gheață pe zona frunții, iar dacă starea nu se ameliorează să apeleze la medicul specialist.

„Și atunci prevenția este foarte importantă. Dacă, totuși, am ajuns aici, s-au inventat și serviciile de urgență. Iar o persoană, dacă stă întinsă, în condiții bune, la o temperatură optimă, și cu puțină gheață pe frunte, lucrurile se ameliorează foarte repede.

Sunt familii care cheamă medicul la primul semn, este foarte bine, pentru că nu se știe cum poate evolua. Părerea mea, ca medic, este că de asta s-a inventat medicul, ca să dea primul ajutor”, a mai afirmat medicul Vlad Ciurea, potrivit sursei citate anterior.

Publicat: 07 09. 2024, 14:00
Actualizat: 07 09. 2024, 14:00