Ana Maria Popescu (38 de ani) a avut nevoie de ajutorul unui psiholog după ce s-a retras din sport, moment când a fost la un pas de a intra în depresie.
Fosta sportivă Ana Maria Popescu nu s-a ferit să vorbească despre momentele de cumpănă de la finalul carierei, când a fost nevoită să apeleze la serviciile unui psiholog.
Campioana olimpică la scrimă a vorbit deschis despre una dintre cele mai delicate perioade ale vieții sale. Imediat după retragerea din activitate, Ana Maria Popescu a simțit cum se îndreaptă spre depresie, fiind văduvită de intensitatea cu care și-a trăit viața până în acel moment, astfel că a apelat imediat la serviciile unui psiholog.
Acesta a reușit să îi pună ordine în gânduri Anei Maria Popescu, iar fosta sportivă a dat de înțeles că în prezent se simte reechilibrată.
Ana Maria Popescu a povestit cum a luat decizia de a merge la psiholog imediat după retragerea din activitate, când, în ciuda confortului pe care îl avea în familie, simțea că se îndreaptă spre depresie.
„Perioada de tranziție după ce-ți închei cariera sportivă nu este printre cele mai roz. Sunt momente în care ți-e greu, în care nu înțelegi care îți este obiectivul. Ai fost obișnuit întreaga viață să muncești pentru un obiectiv imediat. Chiar dacă îl împlineai sau nu, greșeai, apoi reparai.
În viața de după sport, nu se mai întâmplă asta. Te trezești într-o dimineață în care nu mai ai acel obiectiv și nu știi cum să-ți contorizezi munca. Apare anxietatea în primă fază și așa mai departe. Ai nevoie de sprijin, ai nevoie de oameni în jurul tău, pentru că riști să ajungi pe marginea prăpastiei, numită depresie. Tranziția aceasta nu e deloc ușoară. Practic, ai tot ce-ți dorești, dar tu te simți pe zi ce trece tot mai gol. Ai o casă, ai o familie, ai tot ce ți-ai putea dori, dar tu, totuși, te simți atât de gol…
Eu am avut nevoie de consilier, de un psiholog în această perioadă, pentru că mi-am dat seama că nu mă pot ajuta singură. Am avut nevoie de oameni calificați, care să-mi ofere acest sprijin. Și nu, nu este o rușine, pentru că și noi, sportivii, suntem predispuși la astfel de afecțiuni. Familia e prima acolo lângă tine să te ajute, dar de multe ori, nici cu ei nu mai găsești căile de comunicare. Ajutorul specializat este cel mai bun”, a mărturisit Ana Maria Popescu, potrivit Click!.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER