Avioane de vânătoare britanice implicate în lupta din Siria contra Statului Islamic au fost trimise în regiunea Mării Negre, pe fondul tensiunilor cu Rusia, anunță Sky News.
Presa din Marea Britanie anunță noi operațiuni efectuate, vineri, de către aliați la Marea Neagră.
Mai multe avioane de vânătoare britanice au efectuat manevre în zona Mării Negre, ca răspuns la tensiunile provocate de Rusia, susține Sky News.
Avioanele Typhoon aparțin de baza din Cipru a Royal Air Force, acolo unde fac parte din Operațiunea Shader – denumirea contribuției Regatului Unit la o coaliție condusă de SUA împotriva Statului Islamic.
În mod normal, avioanele zvoară peste Iraq și Siria și efectuează supravegheri, dar lansează și atacuri în caz de situații de urgență.
Avioanele britanice au fost desfășurate vineri din cauza unui exercițiu militar rus în zona Mării Negre. Jet-urile au fost susținute de un avion cisternă de alimentare cu combustibil Voyager.
„Putem confirma că avioanele RAF au funcționat în regiunea Mării Negre. Asta demonstrează capacitatea Regatului Unit de a sprijini cooperarea continuă cu aliații și partenerii din regiune, care aprofundează relațiile și securitatea regională”, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării al Regatului Unit.
RAF Typhoon ZK301 which is usually based at RAF Akrotiri has been sent up over the Black Sea area & now over Ukraine https://t.co/bSZuFQKJYz pic.twitter.com/5CqDyKeQvo — Intel Air & Sea (@air_intel) September 4, 2020
RAF Typhoon ZK301 which is usually based at RAF Akrotiri has been sent up over the Black Sea area & now over Ukraine https://t.co/bSZuFQKJYz pic.twitter.com/5CqDyKeQvo
— Intel Air & Sea (@air_intel) September 4, 2020
Pe de altă parte, zona Mării Meditarana încearcă să revină încet-încet la normalitate și în privința turismului, chiar dacă pericolul pandemiei de coronavirus este iarăși în creștere în toată Europa.
La mijlocul lunii august, executivul italian a autorizat prin decret croazierele pe Mediterana occidentală, începând cu 17 august. A fost elaborat un protocol strict referitor la Covid-19 și va trebui respectat de companiile care organizează aceste croaziere.
Timp de cinci luni, vasele au luat o pauză forțată. Acest sector reprezintă în Italia 50.000 de locuri de muncă și venituri de 14 miliarde de euro.
În altă ordine de idei, Rusia se confruntă cu critici dure după ce vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia și China și administrat fiicei lui Putin ar crește riscul infectării cu HIV.
„Acest vaccin mă îngrijorează pentru că mulți oameni sunt deja imuni. Nu sunt sigură care este strategia lor… poate că nu va avea eficiență de 70%. Ar putea avea de 40% și asta e mai bine decât nimic până când apare ceva mai bun”, a spus Anna Durbin, un cercetător în domeniul vaccinurilor la Universitatea Johns Hopkins din Canada.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER