Ministerul Justiției, anunț despre situația lui Dragoș Săvulescu, fostul acționar de la Dinamo care e condamnat în România și a fugit în Italia cu soția sa | GALERIE FOTO

Ministerul Justiției a făcut un anunț în legătură cu situația în care se află Dragoș Săvulescu, fostul acționar al lui Dinamo care este condamnat în România, dar trăiește în lux în Italia.

Conform comunicatului emis de Ministerul Justiției, dosarul de extrădare al lui Dragoș Săvulescu este la Curtea de Apel din Napoli, iar instituția nu poate să intervină deoarece ar însemna o imixtitudine în activitatea judiciară.

Ministerul Justiției, anunț despre extrădarea lui Dragoș Săvulescu

Dragoș Săvulescu a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare, în dosarul care i-a trimis în spatele gratiilor și pe Radu Mazăre și Cristi Borcea, dar fostul acționar al lui Dinamo duce o viață luxoasă în Italia alături de soția sa.

Ministerul Justiției anunță că autoritățile italiene au deschis deja un dosar privind extrădarea fostului acționar de la Dinamo și că cooperează cu autoritățile italiene în ceea ce privește situația lui Dragoș Săvulescu. 

Iată comunicatul emis de Ministerul Justiției:

“În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privindu-l pe Dragoș Săvulescu, Ministerul Justiției face următoarele precizări: Împotriva sus-numitului a fost emis, de către Curtea de Apel București, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităților competente italiene. La începutul acestui an, Ministerul Justiției a luat cunoștință de faptul că dosarul se află pe rolul Curții de Apel Napoli, întrucât această instanță a transmis și MJ, spre informare, copia corespondenței adresată instanței române.

Subliniem încă odată că, atât Ministerul Justiției, cât și autoritățile judiciare române în cadrul procedurilor judiciare de predare în baza mandatelor europene de arestare au acționat și vor acționa cu celeritate în conformitate cu competențele atribuite prin dispozițiile legale incidente ale legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În aceste condiții, precizăm că procedura este una judiciară, iar intervenția ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistență a autorităților judiciare emitente și de executare a mandatului european de arestare. Această procedură se derulează în fața unor instanțe, iar asistența pe care ministerul o poate oferi se referă, spre exemplu la: punerea în legătură a autorităților judiciare mai sus menționate acolo unde nu este posibil contactul direct, furnizarea unor informații pe care le solicită autoritatea judiciară de executare din partea autorităților penitenciare române. Ministerul Justiției nu își poate depăși atribuțiile conferite de lege întrucât aceasta ar reprezenta o imixtiune în activitatea judiciară”, apare în comunicatul Ministerului Justiției, conform Libertatea.

Publicat: 13 06. 2020, 10:22
Actualizat: 13 06. 2020, 10:50