Mircea Geoană, candidat la preşedinția României, a fost invitat la emisiunea Prietenii lui Ovidiu, unde a discutat și despre sport. Aici a afirmat că a fost antrenor de fotbal, dar o întrebare pusă de către moderator l-a încurcat.
Mircea Geoană e candidat independent și fost secretar general adjunct al NATO. Chiar în cursul zilei de azi, 3 octombrie, își depune candidatura la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale din data de 24 noiembrie.
Pentru sursa citată, Mircea Geoană a vorbit și despre banii publici pe care MApN îi „pompează” către Steaua București.
„Am făcut sport de foarte mic, era și alte vremuri, era un sistem de sport de masă mult mai organizat. În școala generală, învățam după amiază, și dimineața mergeam la tenis. Seara mergeam la Școala Sportivă 3 la baschet. Făceam în paralel cu școala două sporturi. Apoi, în liceu am continuat cu tenisul și cu baschetul, iar înainte de facultate am făcut și un an și jumătate de rugby…am jucat până când unul mai puternic, de la Grivița Roșie, a dat cu mine de pământ și mi-a dizlocat umărul. Am jucat fotbal, ca toți copiii. Am jucat în echipa liceului. N-am fost legitimat sportiv, dar în anii 80, cu câțiva ani înainte de Revoluție, m-am apucat să fiu antrenor de fotbal. Am fost antrenor în Divizia Onoare, Promoție și când a venit Revoluția dădeam examenul, cu Zalupca (fundaș la Rapid), ca să fim arbitri la Divizia C” a spus Mircea Geoană, la Prietenii lui Ovidiu.
Deci și antrenor și arbitru? a sunat întrebarea realizatorului, iar Mircea Geoană a răspuns: „Da! Mi-a plăcut sportul și îmi place și astăzi”. După care a afirmat: „Eu, ca antrenor?! Nu…Eu am fost tot timpul antrenat de către profesorii mei! Dar, îmi place sportul, îl fac și astăzi…Joc ceva tenis, în fiecare zi fac sport acasă, bicicletă, abdomene. Îmi face plăcere să fac sport”.
Într-un alt podcast, Geoană, care a candidat și în 2009 și a fost învins de Traian Băsescu, a comentat și despre situația fotbalului din România: „Bă, trebuie clarificat! În Italia, de exemplu, stadioanele sunt publice. În afară de Juventus, care și-a făcut (stadion), ăla de la Milano, unde joacă și Inter, și AC Milan, e al primăriei. Trebuie să clarificăm lucrurile astea. În al doilea rând, modelul de finanțare… Unul care vine cu banul de acasă, cum e cazul lui Gigi, la FCSB, automat devine mai capricios. Și nu e vorba de el, ci în general…În timp ce cluburi care sunt listate pe bursă, în care sunt mai mulți investitori, în care există o chestiune cu socios, automat devin cluburi mai organizate, mai structurate, și unde e mai ușor să începi să faci…se aplică niște criterii de profesionalism și performanță”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER