Momentul care poate schimba totul în războiul dintre Rusia și Ucraina: oamenii lui Vladimir Putin au bombardat o navă a Turciei, membru NATO, în timpul asaltului!

Soldații Rusiei au bombardat o navă a Turciei, membru NATO

Forțele rusești au reușit să cucerească zona în care se află reactorul nuclear de la Cernobîl, iar Turcia, țară membră a NATO, a raportat că una dintre navele sale a fost lovită de o rachetă în largul orașului ucrainean Odessa.

Europa se află sub teroare în aceste momente după ce dictatorul rus Vladimir Putin a decis să atace Ucraina, în urma unei solicitări de intervenție militară venite din partea liderilor republicilor separatiste din Lugansk și Donbas.

Rusia a cucerit până acum mai multe orașe din estul țării, dar și nord și se îndreaptă cu pași repezi spre capitala Kiev. Forțele ruse au reșit să captureze până și Insula Șerpilor, din Marea Neagră. Cu o suprafață de doar 17 hectare, insula Șerpilor nu prezintă o mare importanță din punct de vedere teritorial, în schimb are importanță din punct de vedere strategico-militar și economic.

Momentul care poate schimba totul în războiul dintre Rusia și Ucraina: oamenii lui Vladimir Putin au bombardat o navă a Turciei, membru NATO, în timpul asaltului!

În apropiere de Odessa s-a mai întâmplat și un incident nefericit, care ar putea escalada într-un dezastru, conform Daily Mail. O „bombă” a atins o navă comercială a Turciei, țară membră a NATO din 1952.

Apartenența la NATO oferă garanții de securitate uriașe, iar orice țară membră beneficiază de protecția articolului 5, în cazul unui atac. Articolul 5 prespune intervenția tuturor aliaților NATO în cazul în care un membru este agresat.

Situația este îngrozitoare în Ucraina

Rușii au reușit să ocupe, deja, Cernobîl și mai multe orașe din estul țării, iar la momentul scrierii acestei știri se duc lupte grele în orașul Harkov, unul dintre cele mai importante orașe ale Ucrainei. Sute de mii de oameni au avut de suferit în urma atacurilor, iar numărul total al morților este necunoscut.

 

Publicat: 24 02. 2022, 23:42
Actualizat: 25 02. 2022, 14:21