„Operațiunea Titan”. Cum a fost dezmembrată cea mai periculoasă rețea de hoți de mașini sport de lux, după o investigație de 7 ani. „Prădătorii” aveau 30 de bolizi de 7.700.000 de euro în garaje clandestine

„Operațiunea Titan” a destructurat cea mai periculoasă rețea de hoți de mașini de lux, după o investigație de șapte ani.

Polițiștii britanici au demarat o investigație la capătul căreia au pus capăt unei rețele de hoți care aveau 30 de bolizi în valoare de 7,7 milioane de euro în mai multe garaje clandestine.

Cum a destructurat poliția cea mai periculoasă rețea de hoți de mașini

O rețea cunoscută de contrabandă de mașini sport de lux a fost destructurată de poliție, la capătul a șapte ani de investigații. „Operațiunea Titan” a avut succes recuperându-se bolizi de lux precum un Huracan Spyder, în valoare de peste 300.000 de euro.

Startul operațiunii a avut loc în momentul în care poliția a confiscat mai multe mașini furate dintr-un container în portul din Southampton. În urma unor cercetări a reieșit faptul că aceeași persoană care deținea containerul trimitea mașini de lux din Marea Britanie pe care le obținea în mod fraudulos.

Bărbatul, cunoscut sub numele de Boy Unity, a recrutat de-a lungul timpului mai multe persoane printre care și patru britanici cu ajutorul cărora a pus la cale cea mai periculoasă rețea de hoți de mașini de lux.

Hoții au pus mâna pe 35 de mașini în mod fraudulos, iar uneori foloseau chiar propriile detalii atunci când falsificau documentele. Mașinile achiziționate în mod ilegal erau exportate în Thailanda, folosind transportul maritim.

Potrivit The Sun, poliția a descris această operațiune ca fiind o fraudă financiară „sofisticată”, recuperând modele de mașini de lux Porsche, Mercedes și Ford.

30 din cele 35 de mașini furate, recuperate de poliție

Descoperirea făcută de poliție în portul Southampton a fost extrem de importantă fiindcă a jucat un rol important în interceptarea hoțiilor. Astfel, autoritățile britanice au putut lucra cu cele thailandeze ajungând să descopere rând pe rând hoții.

„Descoperirea de la Southampton Port a fost punctul pivot care ne-a determinat apoi să lucrăm cu autoritățile thailandeze și agențiile naționale de criminalitate pentru a descoperi ceea ce a fost o întreagă organizație criminală”, a declarat Sharon Naughton, șefa NaVCIS, potrivit The Sun.

Companiile care vând astfel de mașini încearcă să ia acum măsuri suplimentare pentru a se proteja împotriva exportului din țară fără să fie alertate. Schema pusă la cale de hoți a făcut pagube uriașe, de peste 7,7 milioane de euro, astfel că e o lovitură importantă dată companiilor de leasing care le-au pus mașinile la dispoziție hoțiilor.

Bărbatul din spatele organizației criminale se află în arest, în așteptarea sentinței.

Publicat: 31 10. 2024, 23:02
Actualizat: 01 11. 2024, 18:12