Opt televiziuni din România au fost închise, celebrii prezentatori au plecat! Ce se ascunde în spatele deciziilor care au „zguduit” televiziunea din România!

Au apărut primele declarații oficiale, după „revoluția” petrecută în cadrul Digi24. Serghei Bulgac, președinte și CEO al RCS & RDS, susține că modificările ample prin care a trecut postul se cauzează „veniturilor insuficiente”. 

Într-un interviu acordat New MoneySerghei Bulgac a lămurit anumite aspecte, după ce cele opt stații locale Digi24 au fost închis și după ce mai mulți angajați au plecat: „Nu suntem atât de vizibili cum e Pro TV, cum e Antena, dar, în sine, portofoliul este foarte mare. În cadrul acestuia, Digi 24, istoric, a fost segmentul care a avut cumva cele mai mari investiții, cele mai mari costuri operaționale, însă venituri insuficiente. Venituri din publicitate. Postul nu a vândut publicitate deloc în primii trei-patru ani. De doi-trei ani, noi vindem publicitate. Dar, și așa, este o problemă economică. Și atunci, tot ce se întâmplă la postul Digi 24 este 100% o decizie internă de a optimiza structura de costuri și de a face canalul, dacă nu profitabil, să nu fie perdant. Alte motivații nu avem”, a declarat Bulgac.

„Sintagma «de opoziție» eu nu aș vrea să mi-o asum și nici Digi 24 nu a fost creat cu scopul de a fi pro putere sau anti putere sau de opoziție. Noi, când discutăm cu jurnaliștii noștri și colegii noștri din Digi24, singura cerință pe care o repetăm de fiecare dată este ca postul să fie echilibrat și independent. Și atunci, faptul că dumneavoastră îl catalogați de opoziție e un minus pentru noi. Noi nu ne-am dorit și nu ne dorim să avem în portofoliu un post de opoziție. Ne dorim un post echidistant, un post care formează oamenii. Eu cred că sunt schimbări și în societate, și în sfera media, și atunci poate că alți analiști media sau presa le-au interpretat ca și când ar fi o schimbare la noi. La noi, sincer, nu a fost nicio schimbare. Avem invitații deschise către toți reprezentanții tuturor partidelor politice și sunt deschise permanent. Oricând, oricare dintre ei dorește să vină la noi, ușile noastre sunt deschise. (…) Și mi se pare și corect. Un post relevant vorbește cu cei care fac decizii, care hotărăsc, care au capacitatea de a schimba România. Și asta ne dorim”, a adăugat Serghei Bulgac pentru sursa citată.

În martie 2019, CNA a aprobat solicitarea RCS & RDS de a retrage licențele pentru cele opt televiziuni locale (Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara)

Pe lângă închiderea stațiilor locale, Digi 24 a decis să nu mai prelungească înțelegerile cu unii dintre angajații din București, iar asta a dus la plecarea mai multor reporteri, editori și producători, dar și a lui Tudor Mușat, unul dintre prezentatorii de imagine ai canalului Digi 24. Aflat la Digi 24 din martie 2014, Tudor Mușat era una dintre figurile marcante ale postului.

RCS&RDS, între „revoluție” și scumpiri

În momentul în care au anunțat introducerea primului canal care poate fi urmărit în format 4K, trustul a anunțat și scumpirea abonamentelor la serviciile de internet și televiziune digitală și analogică, începând cu 1 martie: „Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calității serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiți să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, prețurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, prețurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive”, se arată într-un comunicat oficial.

 

Publicat: 03 05. 2019, 17:38
Actualizat: 03 05. 2019, 17:39