Rromii români, alături de alți migranți, sunt evacuați din clădirile pe care le-au „invadat” ilegal înainte de Jocurile Olimpice din Paris. Printre aceștia se regăsesc și Camelia Toldea, împreună cu soțul ei și cei trei copii pe care îi au.
Povestea familiei care ocupase fraudulos un hotel din „inima” Franței face înconjurul presei internaționale în aceste zile. Doar în 2023, peste 60 de clădiri ocupate ilegal au fost eliberate de autoritățile din Hexagon.
A mai rămas aproximativ jumătate de an până la startul Jocurilor Olimpice, ediția 2024, competiție programată la Paris, în intervalul 26 iulie – 11 august. Autoritățile franceze vor ca totul să arate impecabil și să se ridice la cele mai înalte standarde, astfel că au început lucrările pentru organizarea Jocurilor Olimpice încă de pe acum.
Însă, pentru a reuși să readucă orașul la un nivel estetic demn de numele său și de statutul pe care îl are, autoritățile din Paris s-au văzut nevoite să aplice și câteva măsuri drastice.
Potrivit News.ro, forțele de ordine din Hexagon au început să îi evacueze pe migranții care ocupat ilegal mai multe clădiri din suburbia Seine-Saint-Denis, din nord-estul Parisului. Aceștia sunt cu miile așezați în zonă, așteptând să primească azil din partea autorităților, în speranța că se vor putea integra cu succes în societatea franceză. Printre cei evacuați se numără și o mulțime de familii de rromi, notează sursa menționată anterior.
Un exemplu este cel al Cameliei Toldea, în vârstă de 31 de ani, născută în România, care a rămas deja pe străzile suburbiei din Paris, alături de soțul ei, dar și de cei doi copii pe care îi au împreună.
„Nu putem merge în altă parte. Copiii merg la şcoală aici, cunoaştem zona”, a declarat Camelia Toldea, care potrivit sursei citate vinde cărămizi la piaţa de vechituri Clignancourt, situată în apropiere de zona unde locuia.
Camelia Toldea și familia ei, alături alți aproximativ 70 de rromi, locuiau la comun într-un depozit abandonat care se află la aproximativ 2 kilometri de viitorul Sat Olimpic, unde vor fi cazați sportivii ce vor lua parte la competiția din vara viitoare.
În depozitul respectiv, cei aproximativ 70 de rromi aveau construite mai multe adăposturi improvizate, pe care le-au realizat cu ajutorul unor scânduri.
Potrivit sursei citate, doar în 2023 au fost evacuate peste 60 de clădiri ocupate ilegal, ceea ce a făcut ca mii de migranți să rămână fără un acoperiș deasupra capului.
Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice (COJO), a dezvăluit că prețurile pentru bilete în ceea ce privește ediția din 2024 a competiției vor fi similare cu cele de la edițiile anterioare, Londra și Tokyo.
„Atât la Londra cât şi la Tokyo, mai recent, eram la 20 de lire sterline, adică 27 de euro cu inflaţia, iar preţul maxim era de 725 de lire sterline, deci ceva mai mult de 1.000 de euro cu inflaţia de astăzi”, a spus Tony Estanguet.
Pentru Jocurile Olimpice de la Paris au fost deja puse în vânzare peste 7.6 milioane de bilete.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER