Călin Georgescu (62 de ani), candidatul la funcția de Președinte al României care a lăsat uimită lumea politică după succesul clar din primul tur, este un împătimit al sporturilor.
Lupta se anunța, inițial, una care urma să se ducă între candidații care au reprezentat formațiunile puternice din țara noastră. O surpriză uriașă a început să răsară odată cu startul procesului de numărare a voturilor, unde numele independentului Călin Georgescu a început să apară din ce în ce mai des.
La momentul redactării acestei știri, după centralizarea aproape în totalitate a voturilor, Călin Georgescu este sigur că a câștigat turul 1 al alegerilor prezidențiale.
Călin Georgescu a apărut, parcă, de nicăieri și a lăsat pe toată lumea cu gura căscată la alegerile de duminică. După o campanie agresivă pe aplicația chinezească Tik Tok, fostul membru AUR a reușit să convingă peste 2.100.000 de români să îl voteze, rezultat care îi garantează prezența în turul 2. Aici, el urmează să se lupte cu candidatul care va încheia pe locul secund – Elena Lasconi (USR) sau Marcel Ciolacu (PSD).
Acesta este un nume mai degrabă necunoscut în țara noastră, politicianul făcându-se remarcat mai degrabă în momentele când a făcut declarații proruse și când i-a lăudat pe Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu.
Călin Georgescu nu este străin de lumea sportului. Are centura neagră la judo, disciplină la care, în 1979, a ieșit vicecampion național și balcanic la juniori. Are, de asemenea, centura neagră la karate Shotokan și a fost și alergător de performanță pe distanța de 10.000 de metri.
Călin Georgescu este un împătimit al sporturilor extreme, pe care le practică de câte ori are ocazia.
„De tânăr, chiar de foarte tânăr mi-a plăcut să fac sport. Am început la 12 ani cu judo – care mi-a ordonat viaţa – şi mi-a oferit satisfacţii uriaşe din postura de vicecampion naţional şi balcanic la juniori. Apoi, vreo opt ani, am fost alergător de performanţă pe distanţa de 10.000 de metri.
Deviza mea este «Mens sana in corpore sano» (n.r. o minte sănătoasă într-un corp sănătos) şi de aceea nu mă opresc din a practica sport. Faptul că fac baie în apă rece, chiar îngheţată, este mesajul meu de apropiere faţă de natura de care, din păcate, suntem din ce în ce mai îndepărtaţi.
Apa rece îmi întăreşte corpul, îmi creşte imunitatea. Când intru în apa rece, comunic cu universul, cu Dumnezeu, e o încărcare a bateriilor cu energie naturală”, a spus Călin Georgescu, la începutul anului 2021, pentru EVZ.
Scufundările în apă rece nu sunt pentru oricine, iar Călin Georgescu a dezvăluit cum a reușit să își educe organismul să facă față temperaturilor reduse.
„Antrenamentul l-am făcut în cei douăzeci de ani în care mi-am educat mintea, spritul și corpul să reziste la frig. Pe marginea lacului nu mă antrenez niciodată, nu fac mișcări de încălzire. Mă dezechipez, intru lent, gradual pentru a da corpului timp să treacă peste diferența mare de temperatură.
Apoi, mă scufund și apa mă preia. Mintea dispare, frigul dispare. E ca o muzică interioară. Așa fac eu legătura între apa din corpul meu și apa rece. În apa rece simt mareea apei din mine. Când ies, am grijă să dau corpului imediat căldură: mă îmbrac, beau ceai fierbinte din termos, fac duș cald.
Dacă locul e aproape de casă, intru imediat la duș. Dacă nu, obligatoriu mă deplasez cu mașina încălzită, pentru că altfel risc să mă îmbolnăvesc. Toate acestea trebuie făcute cu cap, nu din bravură sau inconștiență.
Am făcut baie și la -20 de grade, în regiunea Tirol, la copcă. Am spart gheata și am făcut o scufundare de 1 minut. Și asta face parte din legătura mea cu natura”, a mai spus Călin Georgescu, potrivit sursei citate mai sus.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER