Suma uriașă pe care avocatul lui Mario Iorgulescu a încasat-o pentru a-l apăra pe fiul lui Gino Iorgulescu în procesul în care e acuzat că a omorât un alt tânăr, după ce s-ar fi urcat drogat la volan!

Gino Iorgulescu participa la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, desfasurata in Sala Nicolae Dobrin din incinta sediului FRF din Bucuresti, miercuri 26 aprilie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 6 poze

S-a aflat suma colosală pe care avocatul lui Mario Iorgulescu a primit-o pentru a-l apăra pe fiul lui Gino Iorgulescu în procesul în care este acuzat că a ucis un tânăr, asta după ce s-ar fi urcat la volan deși era sub inflluența drogurilor.

Pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a provocat un accident în urma căruia un tânăr în vârstă de 24 de ani a decedat.

Suma pe care avocatul lui Mario Iorgulescu a primit-o pentru a-i construi apărarea fiului lui Gino Iorgulescu în procesul în care este acuzat că a ucis un alt tânăr, după ce s-ar fi urcat la volan sub influența drogurilor

Procesul fiului lui Gino Iorgulescu a durat aproape patru ani, timp în care avocatul lui Mario Iorgulescu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i consolida apărarea acestuia.

În octombrie 2023, Mario Iorgulescu a primit o condamnare de 13 ani și opt luni de detenție, hotărârea fiind definitivă.

De altfel, apărătorul lui Mario Iorgulescu ar fi încasat suma de 180.000 de euro de la Gino Iorgulescu pentru munca sa, conform Observator News.

Mario Iorgulescu s-ar fi urcat drogat la volan în ziua în care a produs respectivul accident. Potrivit oamenilor legii, fiul președintelui LPF avea și o alcoolemie de 1,96 g/l. Înainte de momentul impactului, fiul lui Gino Iorgulescu avea o viteză de 143 de km/h.

La numai câteva zile de la producerea accidentului, Mario Iorgulescu a fost dus de familia sa la o clinică privată din Italia, procesul fiind judecat în absența lui.

În acest moment, Mario Iorgulescu este tot în Italia, în încercarea de a se sustrage executării pedepsei privative de libertate, asta pe motiv că suferă de anumite boli pe care le tratează în străinătate.

Cum sunt plătiți avocații, potrivit legislației din România

În țara noastră, legislația prevede trei tipuri de onorarii pentru avocați. Aceștia sunt plătiți pentru timpul alocat unui dosar ori pentru fiecare parte din proces.

Există și un onorariu de succes, ce prevede plata unui procent din despăgubirile încasate de victime, astfel că sumele primite de avocați diferă de la caz la caz.

„Nu poate exista onorariu de succes în afara unuia forfetar sau orar, pentru ca aici am avea o abatere prevazută de legislatie. Complexitatea cauzei, pe care eu o consider cea mai importantă.

Să știi dinainte sau să afli de la client cât timp va trebui să aloci tu acelui dosar. Un alt criteriu pe care îl consider la fel de important este specializarea avocatului”, a explicat avocatul Ionuţ Sandu, potrivit sursei citate anterior.

Publicat: 15 06. 2024, 14:17
Actualizat: 15 06. 2024, 14:19