Tesla trebuie să cheme la revizie, de urgență, peste două milioane de mașini din cauza unor probleme la pilotul automat! Anunț șocant despre bolizii lui Elon Musk: ce modele sunt afectate!
Probleme mari pentru Tesla, după ce bolizii lui Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, au întâmpinat probleme la pilotul automat.
Tesla a decis să cheme la revizie puțin peste două milioane de vehicule din Statele Unite ale Americii, echipate cu sistemul avansat de asistență pentru șofer Autopilot, după ce s-au descoperit diverse probleme.
Peste două milioane de mașini au fost chemate de Tesla revizie din cauza unor probleme la pilotul automat
Tesla a decis să instaleze noi măsuri de protecție la mașinile care sunt echipate cu sistemul avansat de asistență pentru șofer Autopilot, după ce un organism de reglementare a siguranței a declarat că sistemul respectiv are probleme de siguranță.
Într-un dosar de rechemare din Statele Unite ale Americii, Tesla a notat că verificările sistemului avansat de asistență pentru șoferi Autopilot „s-ar putea să nu fie suficiente pentru a preveni utilizarea greșită a șoferului” și ar putea crește riscul unui accident.
Mai mult, Ann Carlson, administratorul interimar NHTSA (Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi) , a declarat că „foarte important ca sistemele de monitorizare a șoferilor să ia în considerare faptul că oamenii au încredere excesivă în tehnologie”.
Peste 1.000 de accidente au avut loc din cauza pilotului automat de la Tesla
În mai 2023, presa internațională anunța că peste 1.000 de accidente ar fi fost produse de pilotul automat al Tesla. Jurnaliștii germani de la cotidianul Handelsblatt, care citează date interne ale companiei, a transmis că în ultimii 8 ani au fost semnalate mai bine de 1.000 de astfel de accidente din cauza unei erori a sistemului Autopilot.
După aceste incidente, Tesla a decis să introducă precizări explicite pentru funcțiile Autopilot și ale FSD. „Funcțiile Autopilot, Autopilot avansat și Full Self-Driving incluse în prezent necesită supraveghere activă din partea șoferului și nu transformă vehiculul într-unul autonom. Autonomia completă va depinde de obținerea unei fiabilități mult superioare șoferilor umani – după cum demonstrează experiența obținută prin miliardele de mile parcurse – precum și de aprobarea autorităților de reglementare, care poate dura mai mult în unele jurisdicții. Pe măsură ce funcțiile Autopilot, Autopilot avansat și Capabilități Full Self-Driving Tesla de la Tesla evoluează, mașina dvs. va fi îmbunătățită încontinuu prin actualizări software over-the-air”, explică Tesla în descrierea oficială a celor două sisteme de asistență, citează Profit.ro.