„Toate astea duc la prăbușirea funcției cerebrale”. Doctorul Vlad Ciurea a explicat de ce fac tinerii AVC și ce aliment le lipsește din organism
Doctorul Vlad Ciurea a explicat de ce fac tinerii din ce în ce mai des AVC. Doctorul spune că le lipsește din organism un anumit aliment.
Se pare că lipsa consumului de lichide este o cauză importantă care duce la AVC.
De asemenea, stresul, o viață haotică și fumatul se află printre obiceiurile care duc la prăbușirea funcției celebrale.
Doctorul Vlad Ciurea, despre motivul pentru care tinerii fac AVC
Dacă în trecut AVC-ul era o afecțiune pentru vârstnici, în zilele noastre tot mai mulți tineri ajung să facă AVC. Doctorul a explicat că tinerii sunt stresați, stau peste program la muncă, au diverse task-uri, iar asta înseamnă o viață stresantă.
„Foarte mulți dintre corporatiști trebuie să răspundă la multiple solicitări, ceea ce e stresant și afectează sistemul nervos.
Cu siguranță cei care fac AVC n-au consumat suficiente lichide, apă, sigur s-au enervat și au fumat.
Sigur este stres, stat peste program, nopți pierdute sau viața haotică. Toate acestea duc la prăbușirea funcției cerebrale” a explicat doctorul Vlad Ciurea la TVR.
Ce dăunează cel mai mult creierului
Recent, doctorul Vlad Ciurea a vorbit și despre factorul care dăunează cel mai mult creierului. Este vorba despre stres care, potrivit medicului, cauzează anomalii la nivel cerebral, contribuie la scăderea imunității și a performanței cerebrale.
Cea mai mare greșeală este stresul. Celulele nervoase sunt în rețea de tip network și în cazul în care nu mai fac față la solicitarea aceasta zilnică pe care o avem de la serviciu, acasă, de la televizor, atunci network-ul nostru nu mai funcționează bine. (…)
Mergând greșit, sistemul de apărare scade, sistemul de protecție scade, performanța cerebrală scade. Biciuirea creierului cu tot felul de substanțe excitante sau stimulatoare nu aduce nimic bun și scade funcția cerebrală. Este clar că stresul este cel mai mare pericol pentru creierul uman”, explica medicul Vlad Ciurea, potrivit DC Medical.
De asemenea, cea mai des întâlnită afecțiune provocată de stres este burnou-ul.
„Boala pe care o putem dezvolta se numește burnout. Arde! Este vorba despre arderea unor celule nervoase. Nu se mai adună funcțiile cerebrale. (…). Pe substanța cerebrală apar leziuni, care sunt, din nefericire ireversibile.
În timp ce ficatul este un organ care se reface, creierul nu se mai reface. Are capacitatea de a compensa, dar nu mai se reface. Mai bine îl protejăm decât să încercăm să îl tratăm”, a mai explicat medicul, potrivit sursei citate anterior.