Victor Becali a dezvăluit că tot el a cumpărat apartamentul pe care ANAF i-l scosese anterior la licitație, pentru a recupera prejudiciul generat în celebrul „Dosar al transferurilor”.
Este vorba despre un imobil situat pe Calea Floreasca din București, compus din cinci camere și dependințe și cu o suprafață totală de 118 m.p., situat la etajul 1 al unui bloc ce a fost construit în 1990, cu regim de înălțime P + 4E, după cum au informat jurnaliștii de la G4Media.
Apartamentul respectiv a fost deținut de frații Victor și Giovanni Becali, care l-au cumpărat în ani ’90, și a reprezentat chiar primul sediul al firmei de impresariat deținute de cei doi, care s-a numit în trecut „International Sports Management”, în prezent purtând numele de „Becali Management”.
Fostul, dar și actualul sediu al acestei firme, întrucât Victor Becali a dezvăluit că a participat și el la licitația organizată de ANAF, pe care a și câștigat-o, recuperându astfel apartamentul familiei. Conform sursei citate anterior, licitația a pornit de la 975.942 de lei, adică aproximativ 196.743 de euro, și s-a încheiat, cu „victoria” familiei Becali, la 1.86 milioane lei, adică aproximativ 371.000 de euro.
Întrebat despre acest subiect, Victor Becali a apreciat că era perfect normal să participe la această licitație, din moment ce a fost una publică, și a explicat că a făcut acest lucru prin prisma unor motive de natură sentimentală.
„Da, dar sediul e tot acolo. Sediul e tot în apartamentul ăla. Tot eu l-am cumpărat. Ce, nu aveam voie sau ce? Nu l-a cumpărat nimeni în numele meu, eu l-am cumpărat. De ce ar trebui să-l cumpere cineva în numele meu? De ce aș fi avut ceva de ascuns, din moment ce este o licitație?
La licitație a participat o doamnă care plătea mai mult pe apartament, care a fost al fratelui meu. Era o chestie sentimentală să ne întoarcem acolo. Toate sentimentele trec pe la bani. Dacă avea prețul de un milion, nu îl mai cumpăram”, a spus Victor Becali, potrivit gsp.ro.
Se poate spune că Victor și Giovanni Becali au reachiziționat acest apartament în condiții mai mult decât avantajoase. Asta pentru că valoarea sa de piață, la momentul anului 2022, era, conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate, de 531.000 de euro. Iar licitația organizată de ANAF și câștigată de ei s-a oprit la „doar” 371.000 de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER