Cine e Steaua și cine e Craiova? Vine momentul adevărului
De vreo 10 ani bâjbăim în privința identității fotbalului românesc. Steaua s-a împărțit în două, Craiova la fel, Dinamo pare a se risipi – tot în două entități – și lista poate continua.
Situație unică, exceptând Bulgaria, acolo unde deja s-a petrecut în campionat un dublu meci ȚSKA Sofia 1947 – ȚSKA Sofia.
Sigur că palmaresul, sigla, istoria – toate se discută în România la tribunal. Pentru mine contează câți spectatori sunt în tribună când joci acasă, asta te legitimează.
EDITORIAL DANIEL NAZARE | Cine e Steaua și cine e Craiova? Vine momentul adevărului
La anumite meciuri pe Arena Națională poți număra fanii dacă te străduiești, în Ghencea, la inaugurarea noii arene, deja s-au vândut 10.000 de bilete. Sigur e și multă curiozitate aici vizavi de noul stadion. Chiar sunt curios care va fi asistența la un Steaua – Viitorul Șelimbăr, partidă din eșalonul secund. Dacă va fi mai mare ca la un FCSB – CS Mioveni.
Vom avea pe Ion Oblemenco duelul Craiovelor. Craiova lui Rotaru cu Craiova lui Mititelu. Cum vom deosebi fanii? Cum ne dăm seama care vor fi mai mulți? Grea întrebare…
Poate, atunci când cumpără biletul online, să-și declare afinitatea. Să știm cum stăm la procente, un fel de exitpoll la alegerile parlamentare. E doar o idee!
Despre Dinamo contează mai puțin fanii. Suporterii au ajutat clubul, dar clubul riscă să se dezintegreze. După cum spunea Costel Orac „mai periculoasă decât retrogradarea este falimentul”. De acord!
O temă de discuție pentru fotbalul românesc o reprezintă spectatorii. Cum îi luăm de la mall, de la grătare, de la țară, din familie și să-i aducem pe stadioane?
Ce fac Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu?
N-am auzit o dezbatere serioasă cu Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu la timonă. Doar ironii pe Facebook, mahalagism în Comitetul Executiv și cuțite prin spate în restul timpului.
Am auzit însă cuvinte frumoase de la Aleksander Ceferin.
„Răzvan, sunteți un adevărat exemplu pentru ceea ce se poate obține printr-o muncă excelentă, prin dedicare și efort continuu. Toate relațiile de lungă durată trebuie să se dezvolte prin flexibilitate și înțelegere”,elogii de la slovenul Ceferin.
Nicio discuție despre revenirea spectatorilor în tribune, dar vorbim despre un fond de solidaritate pentru cluburi de 2,5 milioane de euro propus de preșdintele FRF.
Cu alte cuvinte, vă dăm bani pentru voturi și nu ne interesează ce faceți cu ei. Modelul UEFA și FIFA, preluat de FRF. Așa a făcut și Nicolae Ceaușescu la mitingul din 21 decembrie 1989. A vrut să dea câte 100 lei la toți când simțea că e de rău.
Noi acum dăm ca să ne fie bine și să bifăm al treilea mandat. Felicitări Mircea Sandu… pardon Răzvan Burleanu!
Nu contează numele. Ce, între Ceferin și Platini e vreo diferență?