Mircea Rednic are probleme cu liderii lui Dinamo. Asta este clar, chiar dacă nimeni de la Dinamo nu va recunoaște sută la sută problemele din vestiar. ProSport a făcut mai multe dezvăluiri, clubul a negat printr-un comunicat de presă, Iuliu Mureșan și Mircea Rednic au venit apoi cu confirmări parțiale. Nu mai contează. Alta e discuția. E vorba de raportul dintre jucători și antrenorul lor.
Problema profundă pe care o are Dinamo în acest moment este că actualii jucători importanți din vestiarul ”câinilor” nu realizează pe cine au în fața lor. Sau poate nu le pasă, iar în acest caz este mult mai grav. Rednic are multe minusuri, iar eu le-am scris ani la rândul, fapt care mi-a adus antipatia antrenorului de 59 de ani. Dar să se ajungă ca Deian Sorescu să îl înfrunte pe Mircea Rednic, iar ceilalți jucători să se plângă de intensitatea antrenamentelor gândite de ”Puriu”, mi se pare strigător la cer!
Sorescu este într-un moment bun al carierei, a ajuns și la echipa națională, dar să nu uite că dacă juca la Dinamo în 2007, când Rednic aducea ultimul titlu de campioni al ”câinilor”, Deian era maximum un Robert Moldoveanu. Adică un fotbalist care se bucură și el că prinde antrenamente cu prima echipă.
Sorescu să nu uite că este un jucător bun al unei echipe aflate în derivă, care se chinuie să scape de la retrogradare.
De partea cealaltă, Mircea Rednic, cu defectele lui, este un ”monstru sacru” al fotbalului românesc, nu doar al fotbalului dinamovist. Ca să nu lungesc prea mult discuția, vă propun să vedem în cifre cine este Mircea Rednic, dar și cine sunt liderii vestiarului dinamovist în raport cu ”Puriul”.
6 echipe pentru care a jucat: Corvinul, Dinamo, Bursaspor, Standard Liege, Sint-Truidense, Rapid
8 sezoane jucate la Dinamo (21 de goluri în 212 meciuri)
6 sezoane jucate în prima ligă din Belgia (Standard Liege 3 goluri în 140 de meciuri și Sint-Truidense 10 meciuri)
3 sezoane jucate la Rapid (2 goluri în 89 de meciuri)
391 de meciuri și 29 de goluri marcate în Liga 1
5 trofee câștigate cu Dinamo: 2 campionate și 3 Cupe ale României
1 trofeu câștigat cu Standard Liege: Cupa Belgiei
3 trofee câștigate cu Rapid: 1 campionat, 1 Cupă și o Supercupă ale României
10 ani prezent la echipa națională în perioada 1981-1991 (83 de meciuri și 2 goluri marcate)
2 turnee finale la care a fost prezent: Campionatul European 1984 și Campionatul Mondial 1990
Titular în semifinalele Cupei Campionilor Europeni 1984 (Dinamo – Liverpool 0-1/1-2)
17 echipe antrenate, printre care: Dinamo, Rapid, Craiova, CFR, Standard Liege și Gent
4 trofee câștigate cu Rapid: 1 campionat, 1 Cupă și 2 Supercupe ale României
1 trofeu câștigat cu Dinamo: Campionatul Românei
1 trofeu câștigat cu Lankaran: Cupa Azerbaidjanului
Haideți să continuam exercițiul și să comparăm ce a făcut Mircea Rednic cu ce au realizat până în acest moment liderii lui Dinamo…cumulat. Vorbim despre cei mai bine cotați fotbaliști din ”haită”: Gabi Torje, Deian Sorescu, Cosmin Matei și Steliano Filip.
Mircea Rednic are 83 de meciuri la echipa națională a României. Liderii Gabi Torje (56), Cosmin Matei (2), Deian Sorescu (5) și Steliano Filip (7) au un total cumulat de 70 de meciuri jucate pentru echipa națională. Cu alte cuvinte, toți liderii vestiarului dinamovist au cu 13 meciuri MAI PUȚIN jucate decât antrenorul lor.
În calitate de fotbalist, Mircea Rednic a adunat în total 9 trofee. Liderii Torje (0), Matei (3), Sorescu și Filip (1) au un total cumulat de 4 trofee.
”Puriul” are așadar MAI MULT DECÂT DUBLU trofee câștigate în calitate de jucător. Unde mai punem și cele 6 trofee câștigate ca antrenor, iar distanța dintre el și fotbaliștii săi se mărește tot mai mult.
Mai mult decât atât, niciunul dintre liderii actuali ai lui Dinamo nu știu ce înseamnă să câștige un titlu de campion.
Mircea Rednic a câștigat campionatul României cu Rapid și Dinamo atât ca jucător, cât și ca antrenor.
Statistica arată că Deian Sorescu și ceilalți ar trebui să bage capul între umeri și privirea în pământ în momentul în care Mircea Rednic intră cu Bentley-ul său negru pe porțile de la Săftica. Chiar dacă ”Puriul” nu a mai luat un trofeu de zece ani. CV-ul lui Rednic merită respect. Indiferent de cât de incomod, malițios, ”comisionar” este el!
Toate cele de mai sus mă fac să cred că Mircea Rednic este ”câinele alpha” de la Dinamo! Și e normal să fie așa!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER