Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, e supărat pe arbitraj. N-ar fi o noutate pentru cei care-l cunosc. Așa e în România, așa e și în Europa. CFR Cluj a părăsit Europa League după două rezultate de egalitate, 0-0 acasă și 1-1 în deplasare. E, totuși, frustrant.
Totuși, dincolo de arbitraj și de replica bună dată spaniolilor în ambele manșe din Europa, tehnicianul greșește în mai multe rânduri. Și-ar avea de pus la puncte alte aspecte din cadrul echipei.
1. În ultimele șase partide disputate, CFR Cluj a marcat două goluri Universității Craiova, câte unul celor de la FCSB și FC Sevilla. În trei confruntări, formația ardeleană n-a marcat: cu Gaz Metan Mediaș, Viitorul și FC Sevilla în meciul de joi seară. Cu o medie de sub un gol pe meci, nu poți emite pretenții. Nu cred că există vreo campioană în vreo țară cu această medie jenantă. Forma de moment al lui Traore, Omrani sau Deac este scăzută. Cum i-ar putea capacita Dan Petrescu pe cei trei să fie mai eficienți în fața porții, da, asta e o temă care ar putea să o aprofundeze
2. Toți specialiștii din arbitraj, români sau spanioli, s-au pronunțat că hențul lui Traore e evident. Nu-l punem la socoteală pe Ion Crăciunescu, un fost mare arbitru însă depășit total de moment. De anul 2020 în care deja au trecut două luni. Arbitrii din Liga 1 se amuză între ei pe grupul lor de Whattsup când intră nea Nelu să explice o fază la tv. Totul se interpretează la nivelul anilor 1994-1995, atunci când România era condusă de Nicu Văcăroiu și arbitrii stăteau la masa cu jurnaliștii, înainte și după joc. Ion Crăciunescu, în aproape toate analizele, are grijă să nu-i supere pe prietenii Gică Hagi, Gică Popescu și Dan Petrescu. Așa că nu e un reper de obiectivitate.
Verdictul lui Adrian Porumboiu pentru faza din minutul 87 care a declanșat tristețea la Cluj: „Hențul e evident” | EXCLUSIV
3. Folosirea jucătorilor tineri este un termen pe cale de dispariție la CFR Cluj, iar asta daunează pe termen lung. Sigur că fiecare își face echipa cum dorește, e o formație profesionistă, dar ne uităm la Ludogoreț Razgrad, Gent sau Apoel Nicosia – echipe de calibrul celor de la CFR Cluj – care utiliează fotbaliști tineri și au rezultate, cel puțin similare.
4. Imaginea clubului, staff-ului tehnic sau al jucătorilor în Europa este iarăși un subiect despre care se vorbește puțin sau foarte puțin. În competițiile europene, unde există un nivel vestimentar și de comportament superior competițiilor interne, n-am văzut antrenori care să vină cu ochelarii puși și să explice paragrafe de regulament. Merge poate la Mediaș sau Botoșani, dar la un asemenea nivel nu dă bine mai deloc. Credeți că un club ca Manchester City sau Chelsea tolerează astfel de comportamente? Eu cred că nu!
5. Dan Petrescu a demonstrat în anii petrecuți în România că nu știe să piardă un meci. Întotdeauna, la fel ca în familia Lucescu, a dat vina pe arbitraj, pe iarbă, pe presă ori pe vremea de afară, pe dușmanii poporului ori pe schimbările climatice globale. Zeci de partide de fotbal au pierdut, la nivel internațional, Guardiola, Klopp ori Zinedine Zidane. Au știut să recunoască eșecul și s-o ia de la capăt. Nu e nicio tragedie. Toată lumea, din România și Spania, ar fi lăudat parcursul celor de la CFR. La Dan Petrescu totul e o conspirație mondială împotriva sa. O mentalitate greșită care nu-i face bine.
Dan Petrescu a venit cu regulamentul în mână la TV: „Nimeni nu o să îmi dea calificarea asta niciodată!” Antrenorul crede că ar fi putut câștiga Europa League
În rest, Dan Petrescu rămâne un antrenor foarte bun. Poate cel mai bun al momentului din fotbalul românesc. A demonstrat că poate fi competitiv la nivel intern și internațional. Numai că, în viață, mai există și eșecuri. Nici o persoană nu câștigă toate meciurile. Nici pe gazon, nici în afara lui.
Presa spaniolă de vineri dimineață e nemiloasă cu FC Sevilla. Se folosesc cuvinte precum miracole, sfinți și îngeri
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER