Seria FIFA reprezintă, fără dar și poate, una dintre cele mai competitive și dinamice titluri de jocuri video. Competiția este la cote maxime mai ales în modul Ultimate Team, acolo unde gamerii își construiesc o echipă personalizată și concurează împotriva altor gameri. FIFA 22 a venit cu o mulțime de turnee și evenimente pentru gamerii, iar ediția viitoare, programată pentru sfârșitul verii, va fi cel puțin la fel de interesantă.
Pentru a îți maximiza șansele de câștig, am identificat 4 elemente importante: skill-ul, antrenament, echipament & echipa de joc. În articolele trecute am discutat despre diverse tactici de joc, scheme & carduri, dar totuși am rămas cu un subiect nediscutat. Mai exact, echipament. Echipamentul pentru titlul FIFA constă într-o consolă, monitor & joystick. Bineînțeles, excepție pentru gamerii ce aleg să joace utilizând o tastatură.
Pentru articolul de astăzi am dat drumul la FIFA 22 pe un laptop de gaming și am testat-o pe monitorul meu personal, AOC G27G2U. De ce am ales acest monitor pentru modul Ultimate Team din FIFA? Faptul că este curbat (1500R), dispune de o diagonală de 27 de inchi și are 165 HZ au fost principale motive, alături de raportul calitate-preț. Mai exact, monitorul vine la un preț de sub 1.000 RON.
În FIFA, un monitor de dimensiuni mai mari îți oferă un avantaj în teren, iar asta s-a simțit cel mai tare când am făcut trecerea de la un monitor clasic de la Asus la AOC G27G2U. În plus, pot să joc FIFA dintr-o poziție naturală pentru corp, monitorul dispunând de un stand egronomic ce permite rotire, înclinare și ridicare. Ideal pentru un turneu de Weekend League, atunci când petreci multe ore în fața PC-ului.
Un alt aspect important pe care l-am observat a fost acuratețea de reproducere a culorilor, care practic mi-a „luminat” atât meniul din Ultimate Team, cât și terenul de joc în sine. Practic, pe lângă o mișcare mult mai fluidă, animațiile din joc au devenit mult mai satisfăcătoare. De asemenea, am testat monitorul și în alte titluri pe care le mai joc (Counter Strike, League Of Legends & Fornite) și pot spune că este la fel de reușit și în jocuri cu shootere, cu o recompensă vizuală pe masură.
Este minutul 80, ești condus cu 1-2 deși ai dominat toată partidă, iar reacția naturală pe care o ai este să te aproprii cât mai mult de monitor, crezând că te vei concentra mai bine. Ei bine, acest lucru este greșit, și tot ce vei face este să îți obosești într-un mod rapid atât mintea, cât și ochii. Tocmai de aceea, am ajuns la concluzia că un braț pentru monitor este decizia ideală pentru a „scapă” de acest obicei, iar prinderea VESA 100 X 100 a monitorului m-a ajutat.
Pe lângă faptul ca am câștigat mult loc pe birou și mi-am organizat mult mai bine laptop-ul de gaming, stand-ul pentru manete și alte lucruri personale, suportul m-a ajutat să îmi pastrez distanța recomandată între ochi și monitor, în special atunci când joc FIFA.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER