Atalanta a impresionat în acest sezon de Liga Campionilor și a obținut o calificare istorică în sferturi după ce a trecut în dublă manșă de Valencia, însă tocmai succesul extraordinar din Italia (4-1) ar fi putut să aducă coronavirusul peste tot în lume.
Peste 40.000 de suporteri au făcut deplasarea de la Bergamo la Milano, însă totul a devenit apoi un coșmar pentru italieni, zona Lombardia fiind cea mai afectată de coronavirus din Europa.
Mai mult, cele două echipe au jucat și returul, în Spania, iar jucătorii Valenciei au fost și ei infectați cu COVID-19.
”Bergamo este un oraș foarte activ în privința schimburilor economice și sociale. Un mediu ideal pentru un virus! Meciul Atalanta-Valencia ar fi putut foarte bine să fie unul dintre ei. A fost vârful euforiei colective într-un sezon unic pentru acest club. A trecut o lună de la acel meci, iar calendarul este relevant. Adunarea la un loc a mii de oameni, la câțiva centimetri unul de celălalt, care implică manifestări de euforie precum îmbrățișarea, strigătele, toate acestea ar putea favoriza transmiterea virală. A fost un meci istoric, cu multe goluri. Probabil, la acea dată mulți nu au vrut să rateze acel joc dacă aveau bilete, chiar dacă simțeau o ușoară febră. Privind lucrurile de acum, a fost o nebunie să joci cu porțile deschise, dar la vremea respectivă lucrurile nu erau suficient de clare în privința răspândurii acestui virus. Acumm ar fi de neconceput”, a spus medicul imunolog Francesco Le Foche, pentru Corriere dello Sport.
”Bergamo este un oraș foarte activ în privința schimburilor economice și sociale. Un mediu ideal pentru un virus! Meciul Atalanta-Valencia ar fi putut foarte bine să fie unul dintre ei. A fost vârful euforiei colective într-un sezon unic pentru acest club. A trecut o lună de la acel meci, iar calendarul este relevant.
Adunarea la un loc a mii de oameni, la câțiva centimetri unul de celălalt, care implică manifestări de euforie precum îmbrățișarea, strigătele, toate acestea ar putea favoriza transmiterea virală. A fost un meci istoric, cu multe goluri.
Probabil, la acea dată mulți nu au vrut să rateze acel joc dacă aveau bilete, chiar dacă simțeau o ușoară febră.
Privind lucrurile de acum, a fost o nebunie să joci cu porțile deschise, dar la vremea respectivă lucrurile nu erau suficient de clare în privința răspândurii acestui virus. Acumm ar fi de neconceput”, a spus medicul imunolog Francesco Le Foche, pentru Corriere dello Sport.
„Este nevoie să se stabilieze lucrurile înainte să o iei de la capăt. E foarte probabil ca virusul să circule mai puțin aici până în toamnă. Apoi, se pot relua activitățile. În mod evident, vorbim despre o ipoteză. Acest virus va continua să se răspândească, dar am studiat ce se întâmplă în nord și în celelalte zone virusul nu prea a ajuns. Totuși, nu este suficient pentru a reveni la realitatea pe care am avut-o. În următoarele luni trebuie să ne reorganizăm și să facem lucrurile într-un mod diferit. Dacă virusul scade în Italia, tendința este să crească în Franța, Germania, Spania și Anglia, adică acolo unde se joacă multe competiții”, a continuat medicul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER