În direct la TV, Gică Popescu a donat pentru lupta împotriva coronavirusului! Ce a spus despre președintele lui Real Madrid, Lorenzo Sanz, răpus de COVID-19

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, a donat 30.000 de lei în lupta cu COVID-19.

„Mă bucur că oameni au răspuns acestui demers. Se spunea că suntem în război, e unul în care nu cunoaștem inamicul, nu știm armele cu care ne putem bate cu el, dar sunt convins că vom învinge. Trebuie să fim uniți și responsabili. Ne vom revedea victorioși, bucuroși că am trecut peste greutăți. Să fim resposabili, să ascultăm autoritățile, să stăm acasă. Întotdeauna am învins când am fost uniți și vreau să fac și eu o mică donație, de 30.000 lei”, a spus Gică Popescu la Antena 1, televiziune ce a organizat un teledon cu scopul de a strânge fonduri ce vor fi direcționate în combaterea COVID-19.

  • Până la ora 15:30 s-a strâns peste un milion de euro 

Fostul mare internațional, ex-căpitan al Barcelonei, a comenta și despre cazul lui Lorenzo Sanz, cel care a condus Real Madrid în perioada 1995-2000 și a fost răpus de coronavirus: „Din păcate, acest virus nu se uită la persoanele pe care le atacă. Am văzut că și un alt președinte e și el pozitiv”.

Lorenzo Sanz, fost preşedinte al clubului Real Madrid, a încetat din viaţă, sâmbătă, 21 martie, la vârsta de 76 de ani. Bărbatul a fost internat marţi, după ce i s-a înrăutăţit starea după opt zile în care a avut febră. A fost internat și testat pentru depistarea coronavirusului, iar rezultatul a fost pozitiv.

  • Ministerul Apărării anunţă că la Institutul „Cantacuzino” a fost crescută capacitatea de testare zilnică. Astfel, dacă până acum se puteau face 250 de teste, de acum s-a ajuns la posibilitatea efectuării a peste 400 de teste.
  • Dacă la începutul epidemiei de coronavirus, erau efectuate în institutul din cadrul MAPN 250 de teste pe zi, acum se pot realiza mai bine de 400 de teste în 24 de ore.
  • Ministerul Apărării Naţionale anunţă că fluxul activităţii Institutului a fost reconfigurat pentru creşterea capacităţii de testare.
  • Mai mult, programul de lucru a fost modificat pentru ca mai mulţi specialişti să poată prelucra probele luate de la pacienţii suspecţi de infecţie cu noul coronavirus.
  • Aproximativ 4.500 de teste au fost făcute până acum la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Publicat: 29 03. 2020, 15:35
Actualizat: 29 03. 2020, 16:18