Ionuț Lupescu, izolat în Elveția din cauza COVID-19! Ce a spus despre reluarea competițiilor

Fostul international, Ionut Lupescu, raspunde intrebarilor adresate de moderatori emisiunii ProSport Live, privind candidatura sa la sefia Federatiei Romane de Fotbal (FRF), marti 27 februarie 2018, in Bucuresti. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Ionuț Lupescu conduce proiectul de colaborare între UEFA si celelalte confederaţii, iar acum e izolat în Elveția, forul internațional având sediul la Nyon.

„Trebuie să fim sinceri şi realişti, nu fotbalul este important acum. Nimic nu este important, de altfel, decât sănătatea noastră! Am văzut că se fac previziuni, când se reiau antrenamentele, când reîncep competiţiile, dar nu poţi să faci estimări atâta timp cât nu ştim cât va dura această pandemie. FIFA are un grup de lucru care colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la fel şi noi, la UEFA, ţinem legătură cu OMS şi toate deciziile se vor lua în funcţie de recomandările lor.

Datele de disputare ale barajelor de calificare la EURO, de disputare ale finalelor UCL si Europa League sunt doar estimări, sunt aproximative. Dacă această criză va continua, şi datele vor fi altele, nu poţi să joci fotbal când oamenii sunt in pericol de moarte. Aşa că orice predicţii apropo de terminarea acestui sezon, de reluarea activităţii, sunt inutile”, a declarat Ionuț Lupescu la Telekom Sport.

Omul care a dorit să conducă fotbalul românesc, dar a pierdut alegerile pentru șefia FRF, a continuat: „Totul e închis, lucrăm de acasă. Sunt vreo 5000 de persoane infestate cu Covid-19 aici, suntem aproape de Lombardia şi e normal ca măsurile să fie respectate. Nu e panică, lumea e liniştită, se protejează, se stă în case. Stăm şi noi, ne petrecem timpul cu nepoţii, răspundem la provocările din online, jonglăm cu suluri de hârtie igienică. O să treacă, trebuie doar să avem grijă de noi, de cei dragi, de cei din preajma noastră”.

România va primi peste 1 miliard de euro de la Comisia Europeană pentru a avea resursele necesare în lupta cu COVID-19. Suma va fi împărţită astfel:
483.000.000 euro – prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale
637.000.000 euro – prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie şi aprilie.

De la izbucnirea crizei, operatorii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au răspuns la peste 12.000 de apeluri. „În foarte multe cazuri, cetăţenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a afla informaţii despre coronavirus, fără a avea urgenţe reale”, anunță cei de la STS.

 

 

Publicat: 21 03. 2020, 15:22