Dinamo vrea în play-off, dar are interzis în cupele europene! „Nu putem!”. „Ping- pong” între Zăvăleanu și Nicolescu: „Am sperat acest lucru, dar nu s-a întâmplat. Este de apanajul acționarilor” vs „Acest demers nu s-a concretizat din cauza procedurilor specifice în reorganizarea juridică”. VIDEO

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 4 poze

Dinamo țintește play-off-ul, dar nu poate evolua în cupele europene în sezonul 2025-2026 din cauză că societatea care administrează clubul nu a ieșit din insolvență până la data de 31 mai. Anunțul a fost făcut de Răzvan Zăvăleanu și confirmat de Andrei Nicolescu.

Subiectul ieșirii din insolvență naște răspunsuri în antiteză. Acționarii au anunțat, prin vocea lui Andrei Nicolescu, faptul că Dinamo ar trebui, în sezonul următor, să intre play-off.

Dinamo vrea în play-off, dar are interdicție, din cauza insolvenței, în cupele europene. Zăvăleanu și Nicolescu, explicații în oglindă

Un asemenea obiectiv deschide, în mod normal, perspectiva prezenței în cupele europene. Nu și pentru Dinamo! Asta din cauză că termenul legal pentru ca acest lucru să fie posibil, conform regulamentelor UEFA, a fost depășit. Mai precis data ieșirii din insolvență.

Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, spune că decizia închiderii procedurii este la mâna Red&White. În disonanță, administratorul special transmite că procesul insolvenței, cu procesele și contestațiile din dosar, nu au permis ca societatea care administrează clubul să revină în circuitul economic și, astfel, Dinamo să poată evolua în cupele europene în sezonul 2025-2026.

Toate detaliile legate de plățile din insolvență, cât trebuie să mai achite DInamo, bugetele de salarii și plățile efectuate le puteți CITI AICI 

Răzvan Zăvăleanu: „Mi-a fost transmis, ca termen de ieșire din insolvență, începutul lunii iunie”

Prezent în emisiunea EXCLUSIV DINAMO de la ProSport, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul RTZ & Partners SPRL, a vorbit despre procesul de insolvență în care este implicată SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul.

Discuția a atins și posibilitate echipei de a participa în cupele europene. Din păcate pentru roș-albi, un ideal interzis pentru sezonul 2025-2026! Motivul? Societatea Dinamo 1948 SA ar fi trebuit să iasă din insolvență, conform regulamentelor sportive, până la 31 martie.

„În ultima discuție pe care am avut-o după această dată de 9 septembrie (n.r. aprobarea Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare de către judecătorul sindic), mi-a fost avansat ca posibil termen luna iunie, dar nu ca o certitudine… începutul lui iunie. Am sperat acest lucru, dar nu s-a întâmplat. Este de apanajul acționarilor. Când își vor dori să plătească ceea ce mai este de plată, o să facem toate demersurile pentru ca, imediat, să se iasă din insolvență. Dar astăzi nu pot să provoc o astfel de discuție, noi avem un plan, ne facem treaba conform legii insolvenței și în consonanță cu planul de reorganizare, dacă se va dori ieșirea, cu siguranță o să acționăm în consecință.Ca să se poată juca, posibil, în cupele europene în sezonul 2025- 2026, cred că vorbeam de 31 mai. Nu cred că mai e cazul. Din știința mea, 31 mai era termenul”.

Sezonul următor, obiectivul ar fi trebuit să fie lupta pentru play-off. Noi am plănuit să terminăm acest sezon pe locurile 8-10, dar conjunctura a făcut să ajungem iar la baraj. Acum ne vom poziționa și vom încerca să avem același obiectiv” – Andrei Nicolescu, la scurt timp după finalul meciului retur de baraj, dintre Csikszereda și Dinamo.

Andrei Nicolescu spune că Dinamo nu a ieșit din insolvență din cauza proceselor. Acționarul majoritar a încercat să închidă această procedură înainte de 31 mai, însă a fost imposibil de realizat până la acel moment”

ProSport a luat legătura cu Andrei Nicolescu pentru a afla și punctul de vedere al acționariatului în legătură cu acest subiect. Administratorul special al SC Dinamo 1948 SA și, în același timp, acționar în cadrul Red&White, a confirmat spusele șefului RTZ.

Nu și aspectele cauzei. Dacă Zăvăleanu a spus că decizia ieșirii din insolvență stă în mâna acționarilor, Nicolescu transmite că societatea nu a putut să reintre în circuitul economic din cauza „procedurilor, termenelor și contestațiilor”.

Dinamo nu poate participa, anul viitor, în cupele europene. Am vorbit de o prezență în play-off pentru a seta un minim de performanță la Dinamo, pentru că acest club trebuie să respire doar prin performanță. Din punct de vedere UEFA, procedura de insolvență ar fi trebuit să fie închisă până cel târziu la 31 mai 2024, pentru a asigura posibilitatea de a participa în competițiile europene 25/26. Acționarul majoritar a încercat să închidă această procedură înainte de 31 mai, însă a fost imposibil de realizat până la acel moment. Acest demers nu s-a concretizat din cauza procedurilor specifice în această reorganizare juridică, dosare din insolvență, termene, contestații”, a spus Andrei Nicolescu pentru ProSport.

Reacția lui Andrei Nicolescu bate spre procesele pe care debitoarea SC Dinamo 1948 SA le mai are deschise, în momentele de față, în dosarul reorganizării judiciare.

Este vorba, la zi, de o singură speță, cea cu Mircea Rednic. Fostul antrenor al „câinilor” solicită suma de 32.000 euro, patru salarii compensatorii după ce a fost demis, unilateral, în luna decembrie a anului 2021. Tribunalul București a amânat pronunțarea pentru data de 12 iunie.

(SURSA FOTO: SPORT PICTURES)

Din nou într-o altă perspectivă cu acționarul Nicolescu, Zăvăleanu a spus, la EXCLUSIV DINAMO, că procesul cu fostul tehnician poate fi închis oricând prin achitarea sumei, dar cu o singură condiție, plata să unu se facă din SC Dinamo.

„Din punct de vedere legal, această sumă nu poate fi plătită din Dinamo, câtă vreme Dinamo se află în insolvență, doar dacă intervine o hotărâte judecătorească și ne obligă la așa ceva… . Până atunci, având în vedere că domnul Rednic nu solicită o sumă de bani pentru o perioadă lucrată la Dinamo, este vorba de o perioadă ulterioară, când nu a mai fost la echipă, nu avem de ce să plătim acești bani. Dumnealui, în momentul în care i s-a reziliat contractul, a fost plătit la zi, iar cei 32.000 de euro se referă la o solitare de plăți pentru după închiderea contractului. Nu avem posibilitatea legală să facem un astfel de lucru, dacă judecătorul consideră că trebuie să plătim acești bani, o să-i plătim. Dacă cineva vrea să închidă litigiul din exterior, o poate face, fără niciun fel de problemă, direct cu domnul Rednic”.

Publicat: 07 06. 2024, 13:16
Actualizat: 07 06. 2024, 16:19