Andrei Ciolacu (29 de ani), fostul jucător de la Rapid și Universitatea Craiova 1948, a marcat primele sale goluri în noul sezon al campionatului de fotbal al Maltei.
Floriana, echipa la care este legitimat de un an, a terminat la egalitate, 2-2, în deplasare cu Sirens, sâmbătă, în etapă a doua.
Sirens a condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Alex Cini (4) şi de bulgarul Ivan Kolev (29), dar Ciolacu, intrat la pauză, a punctat de două ori în decurs de trei minute (73, 75), aducând un punct oaspeţilor.
Andrei Ciolacu a discutat cu Prosport la câteva ore după ce a devenit eroul formației sale cu o dublă de excepție.
Prosport: Cum te simți în Malta? Ești arma letală, intri după pauză și dai două goluri?
Andrei Ciolacu: Salut! Mă simt bine având în vedere că am avut o continuitate în trofee cununată cu participarea în cupele europene anul acesta. Obiectivul personal și colectiv a fost întotdeauna acela de a face performanță și mă bucur că am reușit să contribui din plin fie că a fost prin goluri sau assisturi.
Dacă sezonul trecut am fost golgheterul echipei, anul acesta îmi propun să fiu al campionatului.
Cum e viața în Malta? Sunt români prin jur?
Din ce am înțeles sunt în jur de 1500 sau poate chiar mai mulți români stabiliți în Malta, există chiar și o biserica românească sau restaurant cu specific românesc.
Viața în Malta este liniștită și lumea mi se pare relaxată. Lumea preferă să iasă mai mult seara în familie, ziua fiind destul de cald pe timpul verii.
Ți-e dor de România?
Este la doar două ore distanță Bucureștiul cu zbor direct, deci pot spune că eram mai departe de casă când jucăm la Tărgu Mureș și făceam 5 ore până acasă 😃, de Singapore ce să mai spun?
Urmărești meciurile Rapidului?
Bineînțeles! Mă bucură evoluția bună și sper să fie constanți până la finalul campionatului. Ar fi o bucurie imensă pentru toată suflarea rapidistă cucerirea unui trofeu în an centenar.
Ce zici de performanța românească, două echipe în Conference League?
O performanță care readuce România pe harta fotbalului european și totodată garantează niște venituri importante care pot fi reînvestite în dezvoltarea nivelului fotbalului românesc.
Cu puțîn noroc am fi avut chiar trei reprezentante, dar important e să continuăm să fim o prezența constantă în grupele competițiilor europene și în anii viitori. Valorile în fotbal s-au mai echilibrat și Malta, la rândul ei, a fost la un pas de accederea în grupele Conference League.
Birkirkara este singura echipă cu maximum de puncte (6), urmată de patru formaţii cu câte patru puncte, între care şi Floriana.
Andrei Ciolacu şi-a trecut în palmares o Cupă a Maltei, Floriana egalând-o pe Sliema Wanderers, care deţinea până acum recordul de trofee, 21.
Galerie foto: Arhivă personală
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER