El e omul care l-a „îngropat” pe Sam Allardyce! Ce i-au promis reporterii sub acoperire pentru întâlnirea cu fostul selecționer al Angliei și cum a fost declanșat scandalul anului în fotbal

Agentul care a aranjat întâlnirea dintre Sam Allardyce și reporteri sub acoperire de la Daily Telegraph, ce a dus în cele din urmă la demiterea tehnicianului din funcția de selecționer al Angliei a rupt tăcerea. Presa din Anglia prezintă astăzi declarațiile lui Scott McGarvey, care spune că a fost convins să lucreze pentru compania fictivă cu promisiunea unui „salariu de 218.000 de lire sterline pe an”, plus „un Range Rover și un card de credit pe numele companiei”.

Agentul de 53 de ani l-a convins ulterior pe Sam Allardyce – cu care avea o relație de prietenie de peste 30 de ani – să se întâlnească cu reprezentanții presupusei companii. În timpul discuțiilor, Allardyce a negociat un contract de consultanță de 400.000 de lire sterline pentru a ajuta la încălcarea regulilor FA în ceea ce privește transferurile de jucători deținuți de o „terță parte” (e.n. Third party ownership – TPO).

Într-un interviu pentru The Times, McGarvey spune că se simte vinovat pentru situația în care a ajns Sam Allardyce, în condițiile în care a dat astfel cu piciorul celei mai importante șanse a carierei.

„Mă omoară să știu ce a pățit! E cel mai urât sentiment din lume. Am problemele mele, dar adevărata tragedie e ceea ce i se întâmplă lui Sam.

Dacă își pierdea postul de la Crewe Alexandra aș fi fost întristat de situație. Dar și-a pierdut postul de manager al Angliei, job-ul pentru care s-a pregătit întreaga carieră. Mă ucide faptul că Sam ș-a pierdut job-ul după acest scandal. Mă ucide!„, spune agentul de jucători, precizând că a fost în contact cu presupușii investitori pentru o perioadă lungă de timp: „Au fost 12 întâlniri, zeci de emailuri, sute de apeluri telefonice, sute de mesaje. Mă gândeam: asta e șansa mea. Chiar se întâmplă. Soarta îmi zâmbește„.

McGarvey spune însă că Allardyce și ceilalți manageri pe care i-a pus în legătură cu jurnaliștii sub acoperire (Jimmy Floyd Hasselbaink – QPR și Eric Black – asistent la Southampton) au toate motivele să se simtă „înscenați”: „Au fost înscenați cu Î mare. Absolut! Sută la sută. Nu vorbim aici de câteva zile, ci de 13 săptămâni, zeci de mailuri și mesaje, sute de apeluri telefonice pentru a aduce în această poveste șapte sau opt oameni nevinovați”.
 

Publicat: 13 10. 2016, 15:29
Actualizat: 13 10. 2016, 15:30