Formula unui penalty perfect executat

Lovitura de la 11 m care nu poate fi sub nicio formă parată are propria ei definiție și poate fi executată. După ore și ore de studii, posibil zile, Sun dixit, niște cercetători în biomecanică au făcut publice ingredientele necesare pentru ca portarul să-i comunice arbitrului că nici măcar nu are rost să încerce să apere.

Pe scurt, viteza balonului trebuie să fie de cel puțin 105 km/h, sunt necesari cinci sau șase pași pentru a avea șanse ca șutul să imprime balonului viteza respectivă, iar locul de start trebuie să fie la aproximativ 10 metri distanță de punctul cu var.

Pe urmă, probabil cel mai important amănunt, trebuie ca mingea să fie lovită sub un unghi ascuțit care să măsoare între 20 și 30 de grade, iar ținta trebuie luată neapărat sub transversală la maximum o jumătate de metru către interiorul porții.

Ei bine, chiar și așa, după ce se va fi calculat totul cu rigle de calcul, șubler și raportoare etc, dacă totuși se va rata acest penalty? Nu de alta, dar nu ni se spune nimic despre condițiile atmosferice.

Poate bate vântul, poate plouă, poate drenajul este imperfect etc. Sau este vorba doar despre gazon englezesc?

Atenție, în fotografie viteza este calculată în mile orare. Noi am transformat în sistemul metric, desigur.

 

Foto: The Sun

Publicat: 24 03. 2009, 14:04
Actualizat: 24 03. 2009, 15:01