Ce a pățit Dan Șucu într-un restaurant din Genoa. O româncă înstărită l-a văzut și s-a dus direct la el
La scurt timp după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni al clubului Genoa, Dan Șucu a povestit un episod petrecut într-un restaurant din Liguria. O româncă i-a transmis că a fost extrem de mândră când a aflat această veste.
Nici nu se putea altfel, ținând cont că vorbim despre cea mai veche echipă din istoria fotbalului italian, înființată tocmai în 1893. Palmaresul cuprinde nouă titluri de campioană – ultimul cucerit în 1924 – , dar și o Cupă a Italiei.
Dan Șucu, impresionat de reacția unei românce din Italia după ce a preluat Genoa
Dan Șucu a achiziționat 77% din acțiunile „Grifonului” în schimbul a 45.356.262 de euro, bani virați sub forma unei măriri de capital, în felul următor: 5.356.262 de euro cu titlu gratuit și restul de 40.000.000 de euro plătite pe 14 decembrie.
Mutarea a generat entuziasm în rândul românilor care locuiesc în această regiune. Drept dovadă, reacția șefei unui restaurant în momentul în care omul de afaceri i-a fost client.
„Sunt în jur de 50.000 de români în Liguria. Sper să vină alături de Genoa. Nu vreau să am un discurs naționalist, dar mi-ar plăcea ca românii să ne susțină.
Am fost la un restaurant după ce s-a făcut anunțul oficial. Șefa de acolo era româncă. Mi-a zis că în 20 de ani, de când e ea în Italia, n-a fost niciodată mai mândră ca în ziua aia”, a dezvăluit Șucu pentru zf.ro.
Motivul pentru care a investit în Genoa
În același interviu, miliardarul român și-a expus strategia, precizând că a cochetat cu ideea de a deține un grup de echipe încă din ziua în care s-a hotărât să devină finanțatorul Rapidului. Fotbalul trebuie perceput, potrivit spuselor sale, ca o afacere sustenabilă.
„Pentru mine în ce am construit până acum este ideea de integrare verticală. Modelul pe care îl caut eu este unul de integrare verticală. În literatura sportivă se numeşte multi-club ownership, de proprietate pe mai multe cluburi. Am studiat acest fenomen din Europa, care este încă la început.
Din clipa în care am investit la Rapid m-am gândit că n-o să pot niciodată să ajung să construiesc ceva cu adevărat special cu un singur club. Dorinţa de multi-channel, ideea că trebuie să particip în aşa ceva era obligatorie în mintea mea. Beneficiile le pot dezvolta la nesfârşit.
Pentru fiecare club este mai bine să fie într-o uniune. Deocamdată, din punctul nostru de vedere, două sunt sunt cât se poate de în regulă, unul într-un campionat mediu, unu într-un campionat lider. Ele se pot susţine uşor unul pe celălalt, fiecare dintre ele trebuie să fie conduse din punct de vedere managerial foarte bine în acelaşi timp, condus responsabil, să fie sustenabil, să fie capabil, într-o perioadă rezonabilă de timp, să ajungă să-şi acopere cheltuielile din activitatea curentă”, a explicat Dan Șucu.