Dan Șucu deține pachetul majoritar de acțiuni al clubului Genoa, dar nu este pe cont propriu. Jurnaliștii de investigație din Norvegia au ajuns la concluzia că „frații Dedeman” și Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender, s-au implicat la rândul lor.
Aceștia se numără printre cei mai puternici oameni de afaceri din România. Cumulat, ar avea o avere estimată la nu mai puțin de patru miliarde de euro.
Potrivit josimar.no, Dan Șucu nu are forța necesară pentru a susține de unul singur Genoa, nefiind miliardar, astfel că i-a convins pe Dragoș și Adrian Pavăl, dar și pe Florin Talpeș, să i se alăture. Cu atât mai mult cu cât ar fi nevoie de circa 68 de milioane de euro ca echipa să rămână pe linia de plutire în actuala stagiune.
Dacă frații Pavăl investesc deja în FC Bacău, clubul din orașul natal, cu scopul de a-l transforma într-un proiect sănătos, pe modelul lui Gică Hagi, Talpeș nu s-a mai implicat până acum în fotbal. Șucu i-a rostit, însă, numele, nu cu mult timp în urmă, amintind despre discuțiile purtate chiar pentru preluarea formației deținute de „Rege”.
„Un aspect intrigant al afacerii realizate de Șucu este că omul de afaceri român, deși este bogat, nu este el însuși un miliardar. Averea sa este estimată la cel mult 360 de milioane de euro, deși unele surse sugerează că este doar jumătate sau chiar mai puțin. Din acest motiv nu părea plauzibil că el este singura sursă a unei investiții de 40 de milioane de euro la Genoa. Niciun om de afaceri nu ar risca 11 procente din întreaga sa avere pentru achiziționarea unui activ care produce pierderi și care va necesita probabil injecții suplimentare și foarte substanțiale de cash doar pentru a rămâne pe linia de plutire în viitorul apropiat. După o ședință a Consiliului de Administrație a clubului se estimează că Genoa necesită 68 de milioane de euro numai pentru sezonul 2024-2025. Așa se explică de ce s-a crezut încă de la început că Șucu a fost în principal o interfață a altor investitori care au buzunare mai adânci decât el. Toate informațiile obținute de Josimar indică faptul că partenerii principali ai lui Șucu în această operațiune sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl – proprietarii companiei Dedeman – și «regele IT al României», Florin Talpeș, fondatorul companiei de securitate cibernetică Bitdefender. Luați împreună, cei trei ar avea o avere estimată la 4 miliarde de euro. Talpeș nu a mai avut nicio implicare în vreo afacere din sport până acum, în timp ce frații Pavăl s-au limitat la achiziționarea ACS FC Bacău, un club care reprezintă orașul în care și-au început afacerea și care în prezent se află în liga a treia din România”, au scris norvegienii.
„Un aspect intrigant al afacerii realizate de Șucu este că omul de afaceri român, deși este bogat, nu este el însuși un miliardar. Averea sa este estimată la cel mult 360 de milioane de euro, deși unele surse sugerează că este doar jumătate sau chiar mai puțin. Din acest motiv nu părea plauzibil că el este singura sursă a unei investiții de 40 de milioane de euro la Genoa.
Niciun om de afaceri nu ar risca 11 procente din întreaga sa avere pentru achiziționarea unui activ care produce pierderi și care va necesita probabil injecții suplimentare și foarte substanțiale de cash doar pentru a rămâne pe linia de plutire în viitorul apropiat. După o ședință a Consiliului de Administrație a clubului se estimează că Genoa necesită 68 de milioane de euro numai pentru sezonul 2024-2025.
Așa se explică de ce s-a crezut încă de la început că Șucu a fost în principal o interfață a altor investitori care au buzunare mai adânci decât el. Toate informațiile obținute de Josimar indică faptul că partenerii principali ai lui Șucu în această operațiune sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl – proprietarii companiei Dedeman – și «regele IT al României», Florin Talpeș, fondatorul companiei de securitate cibernetică Bitdefender. Luați împreună, cei trei ar avea o avere estimată la 4 miliarde de euro.
Talpeș nu a mai avut nicio implicare în vreo afacere din sport până acum, în timp ce frații Pavăl s-au limitat la achiziționarea ACS FC Bacău, un club care reprezintă orașul în care și-au început afacerea și care în prezent se află în liga a treia din România”, au scris norvegienii.
În altă ordine de idei, Genoa a plecat cu un punct de pe terenul lui Lecce, scor 0-0, sub privirile lui Dan Șucu. Acesta i-a lăudat ulterior pe jucători, dar și pe antrenorul Patrick Vieira, adăugând că și-a propus ca în fiecare lună să fie prezent la club timp de o săptămână.
„A fost un punct câștigat cu greu, dar foarte important. Vieira face o treabă bună, sunt mândru de această echipă. Duminică voi fi la meci pe Luigi Ferraris, apoi voi sta la Genoa câteva zile pentru a rezolva unele probleme. Vreau să aflu mai multe despre structura clubului și să definesc strategia pentru fereastra de transferuri din ianuarie. Mi-ar plăcea să petrec o săptămână la club în fiecare lună”, a declarat omul de afaceri.
„A fost un punct câștigat cu greu, dar foarte important. Vieira face o treabă bună, sunt mândru de această echipă. Duminică voi fi la meci pe Luigi Ferraris, apoi voi sta la Genoa câteva zile pentru a rezolva unele probleme.
Vreau să aflu mai multe despre structura clubului și să definesc strategia pentru fereastra de transferuri din ianuarie. Mi-ar plăcea să petrec o săptămână la club în fiecare lună”, a declarat omul de afaceri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER