Kaka a rămas la Milano pentru că englezii au tărăgănat afacerea
A existat, cu siguranță, un "Nu" din partea jucătorului, dar nu este clar dacă refuzul a fost unul de principiu sau cauzat de lipsa de seriozitate a trimișilor clubului englez. Bosco Leite, omul care negocia din partea lui Silvio Berlusconi, le-a cerut celor de la City detalii scrise despre contract, salariul jucătorului, modalitatea de plată și, în general, tot cam ce trbuie pus pe masă și semnat în asemenea ocazii.
Un tip pe nume Cook
În mod normal, asta înseamnă bucătar în limba engleză și, având în vedere "varza" pe care a făcut-o la cocktail-ul oficial, numele i se potrivește perfect. Presa britanică îi acuză pe Leite și pe reprezentanții lui Milan de înaltă trădare, dar adevărul este că nu poți veni la acest gen de trative cu cuvinte de genul "OK, vă trimitem mâine un mail cu toate detaliile financiare, inclusiv felul și procentele în care se vor împărți banii rezultați din drepturile de imagine ale jucătorului." Oricât ar părea de ciudat, este exact ce a spus Mr Cook, acesta reușind rara performanță de a-i lăsa pe toți cu gura căscată, inclusiv pe ceilalți membi ai delegației insulare care-l însoțiseră la tratative.
Este posibil, însă, ca șefii lui Milan să fi profitat de lipsa actelor oficiale și să fi întrerupt brusc niște negocieri în care nu mai credea nimeni. Dar, nimeni nu-i poate acuza pentru iresponsabilitatea crasă pe care au dovedit-o englezii. Fie și din acest punct de vedere, al artei negocierii și al felului în care faci un business, City mai are mult de parcurs până va ajunge un club mare.
articol de Octavian METONI