„În echipa mea nu există titulari de drept, am un lot compus din 21 de jucători și fiecăruia îi va veni rândul să joace”. Aceasta este una dintre replicile cel mai des auzite din partea antrenorilor atunci când sunt întrebați de ce au ținut pe banca de rezerve anumiți jucători. Dar ce spun fotbaliștii care rămân pe banca de rezerve? Mulți dintre aceștia reacționează ostil la adresa tehnicienilor,cerându-le acestora socoteală la vestiare sau chiar în public, refuzând să iasă la încălzire și sfârșind prin a amenința că vor părăsi echipa dacă nu vor fi titularizați.
Puțini dintre aceștia se concentrează însă asupra plusului pe care l-ar putea aduce echipelor lor chiar și din postura de rezerve. La această problemă a răspuns Salomon Kalou, unul dintre super-fotbaliștii care, de regulă, lustruiesc banca de rezerve la Chelsea.
„Cel mai important lucru de care trebuie să țină cont o rezervă este păstrarea bucuriei de a juca fotbal de fiecare dată când se oferă ocazia. Unii jucători sunt preocupați mai mult de numărul de minute pe care le vor prinde în teren, dar aceasta este o atitudine nepotrivită. Filosofia mea este că, atunci când intri pe teren, fie ca rezervă sau ca titular, trebuie să faci treaba pentru care ești plătit și să nu uiți că și din postura de fotbalist venit de pe bancă poți face multe lucruri bune pentru echipa ta. ca rezervă, prima atingere de balon este esențială, ajută la întărirea încrederii de sine.
Cât timp stai pe margine în timpul unui meci, nu ar trebui să privești partida cu ochii unui simplu spectator. Eu, de exemplu, mă concentrez asupra zonei de acțiune în care știu că voi fi utilizat și gândesc soluții pentru a-mi destabiliza adversarul. Îmi fac notițe mentale, văd unde greșește și acolo voi lovi. Dacă procedezi astfel, nu ai cum să nu faci diferența într-un meci”, a spus Salomon Kalou într-un material acordat revistei engleze de specialitate „FourFourTwo”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER