Cu ocazia primirii trofeului anual instituit de Gazzetta dello Sport în onoarea celui care a fost fundașul lui Inter și apoi președinte al nero-azzurri-lor, Paolo Maldini, jucătorul lui AC Milan a făcut câteva declarații extrem de interesante despre el, despre debutul său în fotbal, ca și despre perioada actuală, știut fiind că el a spus de mai multe ori că la sfârșitul sezonului în curs se va retrage din activitatea profesionistă.
O inimă veșnic tânără
„Nu mă simt un moș”, zice Paolo. „Terenul de joc e o chestie extrem de democratică, încăpem cu toții în el, și tinerii, și bătrânii. Pentru mine contează mult acest premiu. Facchetti a însemnat Inter, la fel cum eu am dat totul pentru Milan.” Fundașul stânga perfect
Presa italiană, și nu numai, l-a numit pe Maldini „purtătorul ideal al tricoului cu numărul 3 în anii ’90.” Fiul lui Cesare Maldini știe acest lucru, dar simte că a venit momentul să lase locul altora mai tineri. „Și eu am un Ipod”, zice Paolo, doar că eu folosesc căștile vechi. Ce vreți, eu sunt mai de modă veche. Dar, atenție, mă îmbrac și eu tot ca ei. Vă spun sincer, mă simt minunat printre colegii mei de 20 de ani, 20 de ani și ceva. Sper, dimpotrivă, să nu se simtă ei stingheriți de prezența mea”, zâmbește el.
Despre începuturi
„Mi-aduc aminte de primul antrenament la Linate, pe urmă, debutul la Udine, Coppa del Mondo din Italia, Ligile cu Milan… Fotbalul mi-a dat totul, am fost un răsfățat din acest punct de vedere. Dar, și eu i-am dat totul, la rândul meu. Chiar și pe fiii mei i-am învățat să fie corecți, să accepte că atât victoriile, cât și înfrângerile, fac parte din viață.Și sa nu considere niciodata, dar absolut niciodata ca fotbalul este o chestiune de viata si de moarte.
Nu, fotbalul este relaxare, este distractie. Exista si alte lucruri in afara de fotbal, chestii care, dupa parerea mea, sunt mult mai importante: viata in sine, scoala, prietenii, familia etc. Nu poti fi un sportiv cu adevarat valoros si un exemplu de urmat daca nu esti si un tip educat, de exemplu.
Trebuie să rămîi tu însuți și să încerci să nu minți, așa cum fac mulți fotbaliști atunci când dau interviuri. Așa că, îi sfătuiesc pe cei care ies în față și spun prostii în fața ziariștilor, să îmi urmeze exemplul personal. Mai bine vorbești puțin și rar, ca mine. Nu e obligatoriu să spui prostii zilnic”, încheie, râzând, fotbalistul care a scris istorie pe San Siro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER