Deși are un lot de jumătate de miliard, italianul n-a strâns cu City decât un singur punct în trei meciuri în grupele Ligii Campionilor
Campioana Angliei își continuă recitalurile proaste în Europa. După ce-a reușit să scape de eșec la Dortmund, grație unui Hart imperial, City n-a mai evitat dezastrul la Amsterdam, scor 1-3. Pe mâna aceleiași cărți proaste a lui Mancini: defensiva. Când permiți 28 de șuturi pe propria poartă în trei meciuri de Liga Campionilor, mai mult decât orice altă echipă din competiție, însemnă că ai o problemă. Când îți zăpăcești propriii fundași, situația se agravează.
„Nu suntem obișnuiți cu sistemul” La 2-1 pentru Ajax, City a riscat cu acel 3-5-2 îndrăgit de managerii italieni, dar deloc pe placul insularilor. „Nu e un sistem cu care să fim obișnuiți, jucăm de obicei cu patru fundași”, s-a plâns după meci Micah Richards, fundașul dreapta al „cetățenilor”. Doar că apărătorii lui City nu par obișnuiți nici cu marcajul în zonă, o altă opțiune tactică a lui Mancini. Golul al doilea al lui Ajax a venit după un corner la care City n-a avut niciun om la bare, iar Lescott nu părea a avea habar pe cine trebuie să marcheze. Un deja-vu pentru fanii lui City, în sezonul trecut. Nu și pentru Mancini, care în loc să aducă în vară fundași de top, i-a luat în ultima zi a „ferestrei” pe puștiul Matija Nastasic (19 ani) și „expiratul” Maicon. Niciunul un partener serios pentru căpitanul Kompany, în condițiile în care Lescott gafează des.
„E nevoie de o minune” De altfel, presa engleză se întreabă dacă nu cumva Roberto Mancini (47 de ani) e un antrenor „umflat”. Unul care a câștigat titlul în prelungirile prelungirilor ultimei etape și după ce adversarul, QPR, aflase că evitase retrogradarea. Plus că Mancini nu rupe gura târgului nici în Europa. Cu Inter n-a depășit optimile Ligii Campionilor, iar cu City a încheiat pe trei în grupe, sezonul trecut, apoi a fost eliminat de Sporting în optimile Ligii Europa. „Avem nevoie de o minune să ne mai calificăm” a spus acum catolicul practicant Mancini, pregătit probabil de un nou pelerinaj la mânăstirea din Medjugorje (Bosnia), unde s-a recules și după titlul din vară.
Comparație – David versus Goliat Pe „Amsterdam Arena” am asistat și la ciocnirea a două filosofii de fotbal. Pe de o parte una ghidată pe academia proprie de tineret, cealaltă, pe cumpărarea de staruri. Clubul din Amsterdam n-a investit decât 1.350.000 de euro în jucătorii din primul „11” de miercuri! Dincolo, titularii lui Mancini au costat în jur de 243.000.000!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER