Messi a ajuns studiu de caz pentru oamenii de știință din Olanda! ** Universitatea din Nijmegen îi va studia creierul pentru a afla cum…
Geniul argentinianului Leo Messi (24 de ani) a ajuns să fie sursă de insiprație și pentru oamenii de știință, nu doar pentru microbiștii înfocați!
Profesorul-fizician Pieter Medendorp Radboud, de la Universitatea din Nijmegen, vrea să studieze creierul celui mai bun fotbalist din lume, pentru a-și da seama „cum aleg oamenii deciziile într-o fracțiune de secundă și cum știu aceștia să pună priorități în acțiunile lor”.
Pentru a sprijini studiul lui Raboud, Organizația de Research Științific din Olanda va pune la dispoziția Universității nu mai puțin de 500.000 de euro și este de așteptat ca stafful Barcelonei să coopereze cu oamenii de știință din Țara Lalelelor.
„MEREU IA DECIZIILE BUNE”
După cum spune Pieter Medendorp, „creierul nu este un computer, ci o mașinărie care funcționează ca o ruletă și alege un punct fix dintr-o mulțime de variabile. Messi decide într-o fracțiune de secundă când să alerge, când să sară sau când să șuteze, iar noi vrem să știm ce se întâmplă exact în creierul său. Ce te face să alegi un lucru în detrimentul altuia? Este vorba de un exercițiu mental, de o decizie conștientă sau totul pleacă doar din instinct? Messi reprezintă un obiect bun de studiu, pentru că el mereu știe unde să-și găsească colegii și nu numai că are știința scăpării din marcaj, dar se și poziționează mereu ideal pentru a primi balonul. Ia mereu deciziile corecte cu o precizie impresionantă”, a explicat profesorul olandez.