NEBUNIE CURATĂ‚!** Dacă înțelegi asta, câștigi garantat la pariuri în fiecare weekend! Ce au născocit englezii
Este știut faptul că englezii sunt unii dintre cei mai împătimiți suporteri din lume. Mănâncă fotbal pe pâine, trăiesc pentru acest sport și ar fi în stare de orice pentru echipa favorită.
Pentru a-i face și pe ceilalți să înțeleagă mai bine de ce fotbalul reprezintă o religie pentru ei, englezii au realizat un grafic pe cât de greu de descifrat, pe atât de interesant și util. Mai ales pentru pariori.
Iubitorii de date statistice din Anglia au întocmit un grafic al modului în care evoluează scorul partidelor din Premier League. Statisticienii au pus fiecare rezultat posibil într-un cerc, diametrul cercului fiind reprezentat de probabilitatea îndeplinirii respectivului rezultat.
Astfel, se începe firesc de la 0-0, dar cercul cu cel mai mare diametru este reprezentat de 1-0. Acesta este cel mai des întâlnit scor în Premier League. Cercurile în care sunt înscrise rezultate cum ar fi 0-4 sau 1-3 au cele mai mici diametre pentru că aceste rezultate sunt cele mai rar întâlnite.
După cum puteți vedea în reprezentarea grafică, toate „nodurile” din partea de sus reprezintă rezultate ale partidelor în care echipele gazdă au reușit să marcheze primele. „Nodurile” din partea de jos sunt rezultatele meciurilor în care oaspeții au fost primii care au înscris. Numerele înscrise în partea stângă a fiecărui cerc reprezintă golurile marcate de gazde, în timp ce numerele înscrise în partea dreaptă a fiecărui cerc reprezintă golurile marcate de oaspeți.
Mai trebuie ținut cont de un alt element important al graficii: liniile care unesc cercurile. Grosimea fiecărei linii este dată de modul în care decurg ostilitățile pe teren. Spre exemplu, linia care unește „0-0” de „nodul” „1-0” este mai groasă decât linia care unește „0-0” de nodul „0-1” pentru simplul fapt că de cele mai multe ori gazdele sunt cele care marchează pentru prima dată într-un meci.
Și mai trebuie să înțelegeți un ultim lucru: există cercuri și implicit scoruri care se repetă în grafică. Spre exemplu există 3 „noduri” de „2-1”. Explicația e simplă: o partidă poate evolua în trei moduri pentru a ajunge la acel 2-1. Poate exista varianta 1-0, 2-0, 2-1; mai poate exista scenariul de 1-0, 1-1, 2-1 sau varianta 0-1, 1-1, 2-1. Diametrul fiecărui „2-1” depinde de dezvoltarea meciurilor în funcție de „scenariile” amintite mai sus.
Grafica și statistica au fost realizate luând în calcul un eșantion de 1000 de partide jucate în Premier League. Datele au fost oferite de RSSSF (Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation).