Ca o măsură în lupta pentru combaterea huliganismului și ca alternativă la varianta urâtă a meciurilor cu „porțile închise”, după o partidă marcată de incidente, federația turcă a ales o soluție inedită. Pe perioada suspendării, la meciuri vor avea acces doar femeile și copiii sub 12 ani! Premiera Fenerbahce – Manisaspor, de marți, a fost un succes.
Huliganismul e o problemă veche în fotbal și extrem de greu de combătut. S-au încercat o mulțime de soluții de-a lungul timpului, dar majoritatea au rezolvat o problemă și au creat altele. Suporterii nevinovați, abonații, sau fanii oaspeților erau obligați să rateze un meci (sau mai multe), din cauza unor incidente pe care nu le creaseră ei. Variantele de până acum? Amenzi, mutarea partidelor următoare pe alte stadioane, la zeci și sute de km distanță, sau, mai rău, partide cu „porțile închise”. Federația turcă a mers, marți seară, în premieră, pe un alt drum. Fener – Manisaspor s-a jucat doar sub ochii femeilor și ai copiilor, dar atmosfera a fost la fel de incendiară ca de obicei.
Fără înjurături, dar n-au lipsit cântecele Dar un pic altfel. Dacă n-au lipsit fumigenele și diverse alte materiale pirotehnice, oaspeții n-au mai fost întâmpinați la intrarea pe stadion de un potop de înjurături sau huiduieli. Au curs în schimb aplauzele, spre surprinderea jucătorilor de la Manisaspor. Și nici jucătorii lui Fener n-au avut de ce să se plângă. Chiar dacă le-au lipsit ultrașii de pe „Șükrü Saracoglu”, cântecele și mesajele de încurajare din partea ineditei galerii le-au ridicat moralul. Din păcate, „galben-albaștrii” nu și-au putut răsplăti pe măsură cei peste 41.000 de suporteri prezenți pe stadion, obținând doar un egal (1-1). Inițial, Fener trebuia să dispute două partide cu porțile închise, ca urmare a incidentelor de la amicalul dintre gruparea turcă și Șahtior, din iulie, când ultrașii turci au pătruns pe gazon și au provocat numeroase incidente. Ulterior, federația turcă a „îndulcit” sancțiunea și a ales această măsură inedită, cu permiterea accesului doar pentru femei și copii. Care, se pare, a primit aprecieri pozitive din toate părțile.
Fener, model pentru Dinamo Varianta „femei și copii” a prins și în Liga I. Dinamo, care plătește pentru incidentele produse de fani la derby-ul cu Rapid, e deschisă la modelul turc. „Vom avea un număr de trei etape fără spectatori. Dar ne gândim să cerem convertirea acestei sancțiuni în acceptarea doar a femeilor și a copiilor pe stadion”, a spus Nicolae Badea, la Digi Sport. A fost o atmosferă plăcută și distractivă. Ne-am simțit extraordinar Omer Aysan, mijlocaș Manisaspor
Le mulțumim femeilor care au venit să ne susțină. E dificil să joci fără fani Joseph Yobo, fundaș Fenerbahce
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER