Nu a reușit nimic notabil în Liga I, dar are un TUPEU fantastic:** „Am fost declarat cel mai bun antrenor!” Cum vrea să revoluționeze fotbalul:
La începutul anilor 2000, Liga I devenea un campionat din ce în ce mai cosmopolit. Jucătorii străini își făceau loc în echipele din prima divizie, iar pe bancă apăreau și primii antrenori de altă naționalitate decât cea română. Mai exact, italienii. Începând cu Walter Zenga și terminând cu Dario Bonetti, Liga I a fost o rampă de lansare pentru mai mulți tehnicieni din Peninsulă, aflați la început de drum.
Unul dintre aceștia a fost și Roberto Landi, antrenor care a pregătit-o pe FC Național în 2005 și care a antrenat apoi naționala U 21 din Qatar și formațiile de club FC Sopron (Ungaria), Livingston (Scoția), Union Saint Gilloise (Belgia) și, ultima oară, naționala statului Liberia.
Italianul recunoaște că una dintre cele mai mari dureri ale sale este aceea că nu a pregătit deocamdată nicio formație din țara natală, dar îi anunță pe cei care se gândesc să-l angajeze că alegerea sa ar fi una inspirată. Landi susține că experiența acumulată în pelerinajul său prin lume poate aduce un suflu nou în fotbalul din Peninsulă:
„Regret că în Italia nimeni nu observă performanțele mele și ale altor colegi. În România am fost declarat cel mai bun antrenor, deși antrenam FC Național, o echipă aflată în spatele lui Steaua și Dinamo. Dacă ar fi să schimb ceva în cazul în care aș lua-o de la zero? Nu, aș face tot ce am făcut până acum. Dacă o echipă italiană m-ar chema în acest moment, sunt sigur că ar aș aduce ceva cu totul nou. Clar, nu spun că aș bate tot, dar ar fi un alt aer. De exemplu, în Scoția, am reușit să evităm un gol datorită unui preparator fizic italian specializat în baschet, care a adus la echipă anumite exerciții și blocaje specifice altui sport”, a spus Landi pentru calciomercato.com.
Declarația lui Landi este una amuzantă, însă de înțeles în condițiile în care are nevoie de un CV cât mai „gros” pentru a pătrunde într-un campionat puternic. Lesne de înțeles că nimeni nu l-a desemnat „antrenorul anului”. Era și greu, în condițiile în care în Liga 1 activau, la ora respectivă Dan Petresc (Sportul), Olăroiu (Poli), Zenga (Steaua), Andone (Dinamo), Rednic (Vaslui) sau Răzvan Lucescu (Rapid).