Septembrie 2014. Italianul Claudio Ranieri își începea mandatul ca selecționer al Greciei dezastruos, cu o înfrângere pe teren propriu suferită în fața României, scor 0-1, în debutul preliminariilor pentru Euro 2016. Un rezultat prin care Grecia își pierdea statutul de favorită la calificare și ce îi făcea deja pe oficialii federației elene să se întrebe dacă au procedat corect numind un tehnician ce nu mai avusese vreun rezultat notabil de peste un deceniu. Două luni mai târziu, Ranieri era demis, după alte trei meciuri fără victorie (inclusiv o înfrângere umilitoare cu Insulele Feroe). Ranieri era numit de federația greacă „cea mai neinspirată alegere de antrenor” și cariera sa părea încheiată, la 63 de ani.
Iulie 2015. Ranieri mai primea o șansă, după șapte luni petrecute pe bară și era numit înlocuitor al lui Nigel Pearson la Leicester City, o formație care abia se salvase de la retrogradare în sezonul precendent și avea același obiectiv și în acest sezon. O decizie considerată atunci dezastruoasă inclusiv de fanii lui Leicester, care nu credeau că echipa se poate salva având pe bancă un tehnician „depășit”. La pariuri, Ranieri era favorit să fie primul tehnician din Premier League demis în actualul sezon, iar Leicester cotată cu șanse minime să mai realizeze „minunea” salvării.
16 echipe a antrenat Ranieri în cei peste 30 de ani de carieră ca antrenor
Aprilie 2016. 10 luni mai târziu, Leicester e lider în Premier League, cu un avans de șapte puncte față de a doua clasată, Tottenham. Obiectivul salvării de la retrogradare a fost îndeplinit matematic puțin după jumătatea sezonului, iar echipa e deja calficată în Champions League și mai are nevoie de o singură victorie pentru a-și asigura primul titlu din istorie. Și numele de care se leagă aceste performanțe este cel al italianului Claudio Ranieri. O nouă dovadă că în fotbal orice e posibil și niciun „verdict” nu poate fi considerat final.
5.000 era cota că Leciester va deveni campioană în acest sezon din Premier League
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER