În era Laporta, telefoanele și mail-urile angajaților Barcelonei erau supravegheate pentru a preveni scurgerea de informații esențiale
Clubul catalan a plătit 2,5 milioane de euro pentru un sistem informatic care îi „urmărea” pe angajați
Deși a construit actuala echipă a Barcelonei, fostul președinte al formației catalane, Joan Laporta, este un personaj controversat. În urmă cu o săptămână, Curtea Supremă de Justiție din Spania a hotărât că Laporta trebuie să plătească, alături de alți șapte foști directori ai Barcei, 23 de milioane de euro pentru că nu au oferit garanții pentru bugetul echipei din primul an al celui de-al doilea mandat în fruntea catalanilor. Ieri, Laporta a fost personajul principal al unei știri din cotidianul „As”, care a scris că sub ochii fostului președinte al Barcei, angajații clubului erau spionați.
Astfel, Ferran Soriano, fost vicepreședinte al clubului, și Joan Oliver, fost director general al Barcei, sunt acuzați că au comandat un program denumit „Encase Enterprise”, care monitoriza apelurile telefonice și mail-urile angajaților. Totul pentru 2,5 milioane de euro! „Nu am folosit acest program pentru a-i spiona pe angajați, ci pentru a evita scurgerea de informații importante. Totul s-a oprit în 2008, când am renunțat la acest sistem”, a spus Oliver. Laporta nu este însă străin de practici de „spionaj”. Conform presei spaniole, fostul președinte al Barcei între 2003 și 2010 a angajat detectivi particulari pentru a-i urmări pe jucători 24 de ore din 24.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER