Tehnologia Goal Line face diferența. Faze identice, decizii diferite în două dintre cele mai importante campionate ale Europei
Așa-numitele „goluri fantomă” au creat foarte multe probleme de-a lungul timpului în fotbalul mondial și, pentru a elimina discuțiile controversate legate de fazele în care mingea a depășit sau nu linia porții, FIFA a introdus, începând cu Campionatul Mondial din Brazilia, tehnologia „Goal Line”, care-l anunță în timp real pe arbitrul de centru al unui meci dacă mingea a intrat în poartă sau nu.
În acest sfârșit de săptămână, două faze identice au avut loc în Premier League și Serie A, unele dintre cele mai importante campionate din Europa, iar deciziile luate au fost cu totul și cu totul diferite. Sâmbătă, în minutul 16 al meciului dintre Manchester United și Hull City (3-0), Chris Smalling, fundașul gazdelor, a reluat spre poarta oaspeților, iar portarul McGregor a plonjat cu tot cu minge în propria poartă. După câteva secunde de incertitudine, arbitrul Anthony Taylor a validat golul, ajutat de tehnologia implementată de Premier League din acest sezon. La finalul partidei, Smalling, marcatorul golului, a evidențiat necesitatea unei asemenea invenții: „Nu am crezut că mingea a trecut de linia porții, dar mulțumesc tehnologiei Goal Line.”
Dacă golul marcat de Smalling a fost validat, fundașul francez de la AC Milan, Adil Rami, nu a avut același noroc. Duminică, în meciul câștigat de formația sa, 2-0 cu Udinese, Rami a reluat cu capul din interiorul careului, în urma unei centrări din corner a lui Menez, iar mingea a fost reținută de portarul Karnezis, dar după ce a trecut de linia porții. Cum campionatul Italiei nu se află printre cele care au apelat la tehnologia Goal Line, arbitrul de centru Paolo Valeri nu a validat reușita fundașului francez.