VIDEO | Întâlnire de gradul III cu durul Roy Keane: „El are creier, spre deosebire de voi”. Povestea „clovnului” care l-a transferat pe Cristiano Ronaldo în Anglia
Roy Keane nu reprezintă numai unul dintre importantele nume ale fotbalului englez din ultimele două decenii, ci și un personaj controversat. Cunoscut pentru atitudinea de lider, dar și pentru duritatea arătată pe teren, irlandezul în vârstă de 43 de ani a lansat joi a doua parte a autobiografiei sale, „The Second Half”, care a fost discutată pe larg de presa din Albion. Unul dintre subiectele cărții a fost transferul lui Cristiano Ronaldo pe Old Trafford, relatat într-o maniera ironică.
În unul din pasajele cărții, Keane scrie despre evoluția excelentă a lui Cristiano Ronaldo într-un amical jucat între Sporting Lisabona și Manchester United și scoate în evidență jocul slab a lui John O’Shea, fundaș la Manchester în acea vreme, acum la Sunderland: „Jucam un amical cu Sporting Lisabona pentru a sărbători inaugurarea stadionului lor. Am văzut cât de bun a fost Ronaldo în acea zi. A jucat pe partea lui John O’Shea. ‘Sheasy’ (n.r. porecla lui O’Shea) a ajuns la medic în pauză, deoarece avea amețeli. Clubul a ajuns la concluzia că trebuie să negocieze pentru Ronaldo după meci și noi am glumit de-atunci cu ‘Sheasy’, spunându-i că el a fost de fapt cel care a făcut afacerea, jucând ca un amărât de clovn”.
Aflat în cantonamentul naționalei Irlandei, unde activează ca secund al selecționerului Martin O’Neill, Keane a fost întrebat de jurnaliști dacă fostul său coleg, John O’Shea, s-a simțit ofensat de felul în care a fost relatat episodul. Replica fostei legende a lui Manchester United nu s-a lăsat mult așteptată, Keane reacționând în termeni destul de duri, dar amuzanți: „Nu, pentru că Sheasy are creier, spre deosebire de voi”.
Nu este primul episod al relației „speciale” pe care Keane o are cu presa. În anul 2009, într-o conferință de presă din perioada în care activa ca manager al clubului Ipswich Town, acesta s-a luat de un jurnalist căruia i-a sunat telefonul: „Al cui este telefonul? Este a doua oară când sună.” Vinovatul și-a recunoscut greșeala, dar pentru irlandez nu a fost de-ajuns. „De ce nu l-ai oprit? Rahat. E a doua oară când sună. De ce nu l-ai pus pe silențios?” Mai mult ca sigur că, după acest episod, jurnalistul și-a stins telefonul înainte de fiecare conferință de presă la care a fost prezent.
Articol realizat de Cristian VOICU