6 avantaje pe care Bayern Munchen le-a avut în fața celor de la PSG în finala de la Lisabona! Unde s-a făcut diferența | TACTICĂ

  • Publicat:
  • Actualizat:

Bayern Munchen s-a impus prin golul Kingsley Coman din minutul 59 împotriva celor de la Paris Saint-Germain și a reușit astfel să cucerească al 6-lea trofeu UEFA Champions League din istorie.

Spectacol în finala de la Lisabona. „Granzii” Neymar și Lewandowski au ratat ocazii incredibile în prima jumătate de oră. Polonezul a lovit bara | VIDEO

A fost o finală strânsă, cu ambele echipe dornice de victorie, iar pentru a-și realiza obiectivul au evoluat mai prudent decât de obicei, însă bavarezii au avut câteva atuuri care au înclinat balanța în favoarea lor la sfârșitul celor 90 de minute. Astfel au devenit prima echipă care cucerește prestigiosul trofeu cu victorii obținute în fiecare meci disputat.

1. Portarul providențial: Manuel Neuer

Portarul german în vârstă de 34 de ani a fost magistral contra lui PSG. Cu intervenții providențiale în fața lui Neymar, Mbappe și Marquinhos, legendarul goalkeeper al lui Bayern și-a ajutat din plin echipa în misiunea de a nu primi gol.

3 parade a reușit Neuer în finala de pe Estadio Da Luz

2. Perechea Thiago – Kimmich, cei doi arhitecți a lui Bayern

Este imposibil să găsești jucători mai buni decât cei doi pe pozițiile în care evoluează. Thiago a fost impecabil duminică seara, fiind punctul central din jocul lui Bayern acesta a legat compartimentul defensiv de cel median perfect. A filtrat fiecare minge și a construit din adâncime majoritatea atacurilor pe care echipa sa le-a inițiat.

 

Thiago Alcantara a fost pus sub presiune constant de jucătorii lui PSG, dar tehnica și viziunea sa i-au permis să “evadeze” de fiecare dată cu bine din marcajul advers. Măiestria spaniolului de la mijlocul terenului i-a permis lui Goretzka să rămână mai avansat pentru a ține sub control linia mediană adversă

Joshua Kimmich a fost prezent constant în flancul drept dar și în centrul terenului pentru a ajuta blocul median. Mai ponderat în atacuri ca de obicei, fundașul dreapta bavarez care încă o dată a dovedit o maturitate și o inteligentă tactică desăvârșită a oferit pasa decisivă din care s-a marcat golul victoriei.

Statistica completă și zonele în care au acționat cei doi metronomi a lui Bayern contra lui PSG

3. Organizarea defensivă, atu care a dat siguranță echipei

Introducerea pe teren, din primul minut a lui Kingsey Coman, a fost o mutare tactică gândită de Hansi Flick pentru a-l elibera pe Alphonso Davies de unele responsabilităti ofensive, fiind suficient asediul provocat de francez pe flancul apărat de Thilo Kehrer.

Davies a avut o misiune dificilă în apărare având în vedere trio-ul ofensiv extrem de tehnic și rapid al lui PSG format din Neymar, Di Maria și Mbappe care ori de câte ori au avut ocazia i-au testat abilitățile defensive.

Davies a intervenit cu precizie la mingile trimise în adâncime pentru viteza lui Mbappe, orice greșeală de plasament a tânărului canadian ar fi costat-o scump pe Bayern

4. Precizia în momentele cheie

Bayern nu s-a aruncat peste adversar cum a făcut-o împotriva Barcelonei, odată cu avansarea în competiție bavarezii au făcut tranziția de la forță la precizie tocmai pentru a-și conserva energia și a evita anumite surprize.

În finală au profitat la maxim de momentul în care au reușit să aducă 5 oameni în careul advers după o fază de joc care a dezorientat adversarul, conform filozofiei de joc a lui Bayern sub comanda lui Hansi Flick.

La faza golului poziționarea din atacul lui Bayern produce confuzie în apărarea pariziană, Kimmich centrează, Goretzka scapă de marcajul lui Marquinhos cu ușurință, Thilo Kehrer rămâne izolat între Lewandowski și Coman, cel din urmă reușind să înscrie printr-o lovitură de cap

5. Bayern a controlat terenul de joc chiar și în momentele de posesie adversă

Introducerea lui Marco Verratti pe teren în minutul 65 nu a produs efect dorit de către tehnicianul Thomas Tuchel. Jucătorii lui Bayern nu i-au permis playmakerului italian spațiul de manevră necesar pentru a organiza jocul echipei. După ce au trecut în avantaj, bavarezii au exercitat o presiune mai mare asupra adversarilor folosind terenul de joc în avantajul propriu.

Combinație eficientă de presing, marcaj și închiderea culoarelor de pasă toate executate în raport cu poziția din teren

6. Antrenorul Hansi Flick

Probabil cel mai mare atu a lui Bayern. A transformat complet echipa din momentul în care a preluat-o, a făcut mișcarea potrivită în defensivă cu Alaba în centru și Davies în stânga titulari meci de meci, Neuer este din nou cel mai bun portar din lume, Muller a renăscut. Și-a asigurat greii vestiarului de partea sa prin capacitățile de antrenor.

Nu a complicat lucrurile și nu a făcut modificări substanțiale în tactica echipei, doar cât să asigure un echilibru defensiv.

Sub comanda sa, Bayern a învins pentru a doua oară în istorie o echipă franceză într-o finală de ligă precedentul succes fiind cu scorul de 1-0 înregistrat contra lui Saint-Etienne în sezonul 1975-1976 și a devenit doar a doua echipă din istorie care reușește să repete tripla coroană campionat, cupă, Liga Campionilor.

Cum au arătat cele două distribuții tactice

Formaţia Bayern Munchen a învins, duminică, la Lisabona, echipa Paris Saint-Germain, scor 1-0, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a şasea oară în istoria sa. Golul bavarezilor a fost marcat de Kingsley Coman, în minutul 59.

Paris Saint-Germain: Navas – Kehrer, T. Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa ’80)– Herrera (Draxler ’72), Marquinhos, Paredes (Verratti ’64) – Di Maria (Choupo-Moting ’80), Neymar, Mbappé. Antrenor: Thomas Tuchel

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Boateng, Alaba, Davies – Thiago Alcantara (Tolisso ’86), Goretzka – Gnabry (Coutinho ’69), Müller, Coman (Perisici ’68) – Lewandowski. Antrenor: Hans-Dieter Flick

Ovidiu Haţegan a fost arbitru de rezervă, iar la centru italianul Daniele Orsato. Daniele Orsato a fost ajutat la cele două linii de Lorenzo Manganelli şi Alessandro Giallatini.

Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar…
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în această iarnă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în…
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut:
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut: "Presiunea rămâne. Există posibilitatea de a nu rămâne"
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
Reacţia unui turist grec, venit la schi în
Reacţia unui turist grec, venit la schi în "satul lui Moş Crăciun" din România. Cât costă un skipass pentru o…
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat…
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis.
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de…
×