ULTIMA ORĂ | PSG, susținere maximă pentru Pierre Webo, după scandalul de rasism. Ce mesaj a fost afișat, în tribune, înaintea de reluarea meciului cu Basaksehir | FOTO
Înaintea partidei reprogramate PSG – Basaksehir, în tribunele stadionului Parc des Princes, au apărut două bannere, care vizează scandalul cu tentă rasistă pe care l-a provocat, marți, arbitrul Sebastian Colțescu.
Partida PSG – Basaksehir a fost întreruptă, după ce jucătorii ambelor echipe au ieșit de pe teren, în semn de protest față de al patrulea oficial UEFA al partidei, Sebastian Colțescu. Acesta este acuzat de faptul că ar fi avut un limbaj rasist față de Pierre Webo.
Incidentul a avut loc în minutul 13 al partidei din Franța. „Spiritele” nu s-au calmat, astfel că meciul a fost sistat.
Ce mesaj a fost afișat, în tribune, înaintea partidei PSG – Basaksehir
Pe unul dintre bannerele afișate înaintea începerii partidei reprogramate PSG – Basaksehir este scris clasicul mesaj promovat de UEFA: „Nu rasismului”.
Însă, pe celălalt banner, este scris un mesaj cu trimitere directă la incidentul iscat marți:
„Susținere pentru Webo… mândri de jucători… împotriva rasismului”.
Meciul PSG – Basaksehir a fost reprogramat pentru miercuri, de la ora 19:55. Cele mai importante faze pot fi urmărite și pe www.prosport.ro.
Cristian Jura, judecător român la TAS, a vorbit despre scandalul rasist în care a fost implicat Sebastian Colțescu
Judecătorul de la TAS susține că UEFA va lua anumite decizii, după scandalul rasial care l-a avut protagonist pe Sebastian Colțescu. În orice caz, Cristian Jura spune că impactul asupra imaginii României este devastator.
„Da, urmează să fie luate anumite decizii. Azi-noapte, s-a întrunit o comisie de disciplină ad-hoc. În orice caz, impactul asupra imaginii României este devastator!”, a declarat Cristian Jura, pentru GSP.
În plus, Cristian Jura consideră că Sebastian Colțescu ar fi trebuit să aibă un alt mod de exprimare cu privire la secundul lui Basaksehir, chiar dacă intenția lui nu a fost aceea de a-l insulta.
„Chiar dacă nu a avut intenția, efectele pe care le-a provocat pot fi asociate cu rasismul. Deși e o diferență între «negru» din română și «negro» din engleză, care e peiorativ, la fel și «nigger». A utilizat un termen absolut nefericit. În limba engleză are o conotație rasistă. Putea să aleagă orice altă exprimare, de exemplu «a 3-a persoană din stânga»”, a mai spus Cristian Jura.