Ce se întâmplă cu actualul sezon al Seriei A: „Nu mi-am pierdut speranţa de a-l relua!”. Când vor șefii fotbalului italian să reînceapă campionatul
Preşedintele Federaţiei Italiene nu acceptă varianta ca actualul sezon din Serie A, ultimul meci având loc la data de 9 martie, să nu se mai dispute.
Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, a anunțat că vrea să profite de amânarea EURO 2020 şi a Jocurilor Olimpice pentru a prelungi actuala ediție a Seriei A după data de 30 iunie.
„Încă nu mi-am pierdut speranţa ca sezonul să se reia. Voi face tot ce pot pentru a se întâmpla. E foarte greu să renunţăm la acest plan. Sunt conştient că e încă prea devreme să ne gândim la o dată, dar trebuie să fim pozitivi. Ne gândim să cerem sprijinul celor de la UEFA şi FIFA pentru a putea juca şi după data de 30 iulie, astfel încât să profităm de lunile iulie şi august”, a anunțat Gabriele Gravina în presa italiană.
Gravina va avea o nouă întâlnire cu autoritățile italiene pentru a prezenta planul privind reluarea campionatului. Însă, Italia este ţara din Europa cea mai afectată de pandemia COVID-19. Bilanţul este de 7.503 morţi, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 74.386.
Până acum s-au vindecat 9.362 de persoane. Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunea Lombardia, 32.346, şi 4.474 de decese. În regiunea Emilia Romagna sunt 10.054 de cazuri şi 1.077 de decese, iar în Veneto sunt 6.442 de cazuri şi 258 de decese.
Altfel, presa chineză susține că originea pandemiei coronavirusului e de fapt din Italia, după ce profesorul Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a declarat că medicii locali „îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie. Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China”. Totuși, specialistul a revenit cu explicații, după ce presa asiatică i-a adus acuzații: „Declaraţiile aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine”.