În această săptămână au loc semifinalele Cupei Mondiale din Africa de Sud. Cele două meciuri vor avea loc marți și miercuri. În componența celor patru echipe se află șase candidați la Balonul de Aur din acest an.
Dacă se va respecta tradiția ultimilor ani, câștigătorul Balonului de Aur va fi dat de echipa ce va câștiga Cupa Mondială.
În 2006, italianul Fabio Cannavaro a câștigat trofeul, la câteva luni după ce și-a condus echipa spre victoria din finala Cupei Mondiale. În 2002, Ronaldo a fost desemnat câștigător, după ce a înscris de două ori în finala contra Germaniei. În anul 1998, Zidane a obținut Balonul de Aur după senzaționala prestație din finala contra Braziliei. Alte exemple sunt Lothar Matthaus, în 1990, și Paolo Rossi, în 1982.
Wesley Sneijder (Inter Milano, Olanda) Recrutat de Ramon Calderon pentru a face parte din trupa galactică, Wesley Sneijder a fost pus pe lista de transferuri după 2 ani de Real de către Florentino Perez. A ajuns la Inter și aportul său a fost decisiv în câștigarea Ligii Campionilor sub bagheta lui Jose Mourinho. Parcursul Olandei de până acum la Cupa Mondială i se datorează în mare măsură, Sneijder marcând 4 goluri.
Arjen Robben (Bayern Munchen, Olanda) Un alt fost galactic, Robben a renăscut în Germania, la Bayern Munchen. Ca și compatriotul său Sneijder, Robben a jucat bine în Spania, dar a fost forțat să plece după ce la Real au ajuns Cristiano Ronaldo și Kaka. Este o piesă de bază în angrenajul Olandei de la această Cupă Mondială, victoria din meciul cu Slovacia i se datorează în mare măsură lui Arjen Robben, marcator al unui gol și principalul factor disturbator pentru apărarea slovacă.
Diego Forlan (Atletico Madrid, Uruguay) Nu mulți credeam că Forlan poate ajunge la un nivel atât de ridicat, dat fiind că în timp ce juca la Manchester United i-au trebuit 8 luni pentru a marca primul său gol. După doi ani petrecuți în Premier League, Forlan a plecat în Spania. Aici s-a maturizat, devenind un atacant valoros, de mare calitate. A înscris golul victoriei lui Atletico Madrid în finala Europa League, aducând în vitrina clubului primul trofeu european din 1962. Forlan a marcat de trei ori până acum la Cupa Mondială, ducând Uruguay-ul în semifinale după 40 de ani.
Bastian Schweinsteiger (Bayern Munchen, Germania) Joacă la prima echipă a lui Bayern de la 18 ani. Odată cu venirea lui Louis van Gaal pe banca bavarezilor a renăscut și „Schweini”. A jucat un rol vital în echipa ce a ajuns până în finala Ligii în acest an. Joachim Loew a văzut că jucătorul a făcut reale progrese și l-a distribuit la mijlocul terenului alături de Sami Khedira. Bastian Schweinsteiger a fost remarcabil la această Cupă Mondială, dar mai ales împotriva Argentinei sâmbătă. Sau, cum Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung atât de elocvent îl eticheta: „epicentrul jocului german”.
David Villa (Barcelona, Spania) Cele cinci goluri marcate de David Villa au dus Spania în primele patru echipe din lume. La nivel de club, a semnat în această vară un contract pe cinci ani cu Barcelona. Este unul dintre cei mai mari atacanți din lume în acest moment. Înzestrat cu fenomenale abilități tehnice, Villa a marcat pentru Valencia peste 100 de goluri.
Xavi (Barcelona, Spania) Playmaker ingenios, un adevărat lider de echipă, Xavi a contribuit la câștigarea titlului în Primera în acest an. Este un adevărat far în jocul echipei Spaniei, om de bază în echipa lui Del Bosque.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER