Mai sunt două zile pănă la startul celui mai important eveniment sportiv al acestei veri, Campionatul Mondial din Africa de Sud.
Deși au existat mulți cârcotași care au pus la îndoială capacitatea țării organizatoare de a susține acest Mondial, Africa de Sud pare să fie pregătită pentru primirea oaspeților. Cel puțin din punct de vedere al arenelor pe care se vor disputa partidele de la Campionatul Mondial.
www.prosport.ro vă prezintă cele 10 stadioane care vor găzdui meciurile Mondialului și vă invintă la un tur 3D al acestora.
Free State (Bloemfontein) Capacitate: 45.058 de locuri A fost construit în 1995, pentru Campionatul Mondial de rugby, și renovat în 2008. Aici își dispută meciurile echipa Bloemfontein Celtic, a căror fani sunt cunoscuți pentru gălăgia pe care o fac. Bloemfontein are un parteneriat cu Sporting Lisabona.
Mbombela (Nelspruit) Capacitate: 43.589 de locuri Stadionul „Mbombela”, în traducere „multă lume adunată într-un spațiu mic” este poreclit stadionul girafă, datorită celor 18 stâlpi de susținere a acoperișului și a faptului că se află în apropiere de Parcul Național Kruger, unde se găsesc multe girafe. A fost inaugurat în octombrie 2009 și a costat 140 de milioane de dolari.
Peter Mokaba (Polokwane) Capacitate: 45.264 de locuri Numele stadionului a fost dat după fostul președinte al aripii tinere a Congresului Național African, care a luptat împotriva Apartheid-ului și a murit în 2002. Arena a fost construită pentru Cupa Mondială din 2010 și a costat 150 de milioane de dolari.
Moses Mabhida (Durban) Capacitate: 70.000 de locuri Arcul de 350 de metri de deasupra arenei face din stadionul Moses Mabhida unul dintre cele mai frumoase din Africa de Sud. Vizitatorii pot lua o mașină care merge pe cablu pentru a vedea construcția de la o distanță de 106 metri de gazon. A fost inaugurat în noiembrie 2009 și a costat 450 de milioane de dolari
Royal Bafokeng (Rustenburg) Capacitate: 44.530 de locuri A fost constuit, în 1999, de Royal Bafokenk Nation, o grupare de triburi (în jur de 300.000 de persoane) care deține cea mai bogată mină de platină din lume. Aici joacă meciurile de acasă Platinum Stars. La Bafokeng Sports Campus va sta naționala Angliei pe durata turneului final.
Ellis Park (Johannesburg) Capacitate: 62.000 de locuri Construit în 1928 pentru meciuri de rugby, stadionul Ellis Park a fost locul celei mai mari victorii a unei selecționate sud-africane. În 1995, naționala de rugby a câștigat aici titlul mondial, învingând-o în finală pe Noua Zeelandă, sub privirile lui Nelson Mandela. Construcția stadionului a costat 5.000 de lire sterline.
Loftus Versfeld (Pretoria) Capacitate: 51.760 de locuri Unul dintre cele mai vechi stadioane. A fost numit după fondatorul „sportului organizat” din Africa de Sud și găzduiește evenimente majore încă din 1903. Pe această arenă joacă meciurile de acasă Mamelodi Sundowns și SuperSport United. A fost renovat în 2008.
Nelson Mandela Bay (Port Elisabeth) Capacitate: 46.082 de locuri Acesta este primul stadion din Port Elisabeth dedicat în exclusivitate fotbalului. Construcția lui a fost terminată în 2009, atunci când a avut loc și primul meci. „Nelson Mandela Bay” a costat 270 de milioane de dolari și va găzdui opt meciuri de la turneul final.
Cape Town (Cape Town) Capacitate: 70.000 de locuri Vechiul „Green Point Stadium” a fost demolat în 2007, pentru a-i face loc noului stadion, „Cape Town”, care a fost terminat în 33 de luni și a costat 600 de milioane de dolari. Exteriorul arenei este izolat fonic. Una dintre semifinalele turneului final se va juca aici.
Socer City (Johannesburg) Capacitate: 94. 700 de locuri A fost construit în 1989, cu 440 de milioane de dolari, și renovat în 2009. Are un design special, ceea ce localnicii numesc „amestecul culturilor”. Este așezat pe un podium, care, atunci când este aprins, crează senzația că arena este în flăcări. Aici se va disputa atât meciul de deschidere, Africa de Sud – Mexic, cât și finala Cupei Mondiale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER