De necrezut în România. Randers FC este mai mult decât un club. Echipa de fotbal, sprijin pentru nevoiași, bolnavi și șomeri | SPECIAL

Randers sprijin pentru nevoiasi bolnavi someri
Vezi galeria foto - 4 poze

Adversara de azi a CFR Cluj vine parcă dintr-o altă lume. Clubul danez s-a înființat în 2003, după ce șase cluburi locale au fuzionat.

Echipa face performanță, având două Cupe cucerite, dar nu se rezumă la asta. Randers FC este clubul cu cea mai mare implicare socială din Danemarca și printre cele mai implicate în problemele comunității din toată lumea.

Pentru că șefii clubului au înțeles că o formația de fotbal poate oferi mai mult decât bucuria unei victorii și este datoare comunității, Randers FC oferă un exemplu aproape de neimaginat în România.

De necrezut în România. Randers FC este mai mult decât un club. Echipa de fotbal, sprijin pentru nevoiași, bolnavi și șomeri

Randers: grijă pentru copii cu autism sau ADHD și pentru obezi.

Formația daneză a dezvoltat mai multe programe pentru locuitorii din Randers. Unul dintre ele este adresat tinerilor între 20 și 29 de ani care au avut o copilărie traumatizantă sau au fost diagnosticați cu ADHD sau autism. Încearcă să-i integreze în societate și pe piața muncii, organizând un tur cu bicicleta până în Franța.

Un alt program se adresează șomerilor de peste 30 de ani și cu probleme de greutate. Aceștia primesc asistență în privința dietelor, sunt încurajați să facă sport și li se caută locuri de muncă.

Tabără pentru cei cu venituri mici, chiar la stadion

Echipa de fotbalul nu a avut o problemă în a-și pune la dispoziție baza de pregătire pentru a aduce o bucurie celor nevoiași. Randers FC organizează și o tabără de vară la care participă adulți și copii din familii cu venituri mici, din toată Danemarca. Evenimentul are loc la baza de antrenament a echipei. De asemenea, Randers FC se ocupă și de adolescenții cu vârste între 14 și 17 ani, din cea mai săracă zonă din Randers. Acestor tineri li se oferă locuri de muncă la firmele care sponsorizează echipa, pentru a-i scoate din acel climat.

Mai mult, o inițiativă inedită este de a oferi biletele care nu se vând la meciuri familiilor cu venituri mici.

Jucătorii au grijă de copii bolnavi 

Cea mai interactivă acțiune a clubului danez îi implică chiar și pe fotbaliști. Există și o inițiativă destinată copiilor între 8 și 12 ani, care suferă de o boală sau au avut un deces în familie. Aceștia participă la antrenamentele echipei și primesc ceva de făcut înainte sau după antrenament. După ședința de pregătire, un jucător sau un membru al staff-ului îi conduce acasă.

Publicat: 30 09. 2021, 15:57