Cum își alege Mircea Lucescu liderii de echipă: „Caracterul nu ți-l dă nimeni!”
Mircea Lucescu a mărturisit ce calități trebuie să aibă un lider al unei echipe pe care o antrenează.
După o carieră extraordinară de tehnician, Lucescu susține că temperamentul unui fotbalist joacă un rol extrem de important.
Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul Hunedoara, club care în mandatul său a devenit izvor de talente pentru fotbalul românesc. Antrenorul aflat acum la Dinamo Kiev a ajuns la Hunedoara în 1977 și a rămas acolo până în 1982. De la Corvinul au apărut în fotbalul mare în perioada lui Mircea Lucescu mai mulți jucători importanți pentru România: Ioan Andone, Mircea Rednic, Mișa Klein, Dorin Mateuț sau Romulus Gabor.
Cum ajungi lider de echipă sub comanda lui Mircea Lucescu: „Educația e foarte importantă!”
Mircea Lucescu susține că temperamentul, experiența și caracterul sunt extrem de importante ca să ajungi un adevărat lider.
„Eu cred că necesită niște etape ca să ajungi lider, sunt niște aspecte importante. E vorba de temperament, experiență și caracter. Caracterul nu ți-l dă nimeni, îl construiești. Din oameni cu caracter devin oameni cu personalitate, iar din oamenii cu personalitate se nasc liderii, nu vin de nicăieri. Educația e foarte importantă”, a spus Mircea Lucescu la Marius Tucă Show.
Gheorghe Hagi a debutat la echipa națională la doar 18 ani în mandatul lui Mircea Lucescu. În plină campanie de calificare la Euro 1984, antrenorul l-a folosit pentru prima dată pe Hagi la naționala mare pe 10 august 1983, într-un meci amical disputat la Oslo contra Norvegiei. În partida încheiată 0-0, Gheorghe Hagi a fost titular pe „Ullevaal” și a impresionat făcându-i pe cei de la ziarul „Sportul” să titreze: „Hagi este principalul câștig al meciului cu Norvegia”.