Cum se cheamă firma, pe care Dan Șucu o controlează, care apare în acte ca noul acționar majoritar de la Genoa! Nu e Mobexpert

Foto: Sport Pictures
Vezi galeria foto - 4 poze

Dan Șucu a achiziționat clubul Genoa, dar firma care apare în acte ca fiind noul acționar nu este Mobexpert.

Acționarul de la Rapid a dat „lovitura secolului”, după ce a pus mâna pe cel mai vechi club din Italia. Celebrul om de afaceri este cunoscut pentru lanțul de magazine de mobilă Mobexpert, însă noua sa achiziție nu a fost făcută pe această firmă, ci pe numele unei companii înființată recent.

Firma care apare ca acționar majoritar la Genoa nu e Mobexpert

Dan Șucu a lăsat cu gura căscată pe toată lumea făcând o achiziție extrem de importantă la cel mai înalt nivel. Nimic nu anunța șocul finalului de an despre care a scris toată presa internațională.

Omul de afaceri a preluat 77% din acțiunile clubului Genoa, printr-o majorare de capital cu 40 de milioane de euro, după cum a afirmat chiar Dan Șucu. Firma prin care a realizat această majorare de capital se numește Passion for Green și a fost înființată la începutul lunii decembrie, potrivit iamsport.

S-a vehiculat că alături de Dan Șucu au investit frații Pavăl, proprietarii Dedeman, Ion Țiriac sau Florin Talpeș, însă milionarul a negat toate zvonurile precizând că este unic investitor.

Motivul pentru care Dan Șucu a ales să investească într-un nou club de fotbal

La aproximativ 3 ani de când a intrat în lumea fotbalului preluând un club de tradiție din România, Dan Șucu a dat o nouă lovitură și a preluat cel mai vechi club din Italia. Motivul e unul simplu la prima vedere. Are în plan să formeze un grup multi-channel deoarece cu o singură echipă i-ar fi fost dificil să construiască ceva special.

„Nu ai dreptul să cumperi trei sferturi din campionatul românesc. Fotbalul trebuie privit ca pe un fenomen social, nu doar ca pe unul sportiv. Pe de altă parte, trebuie construit ca o afacere sustenabilă, care să stea pe picioare, sa producă profit pe termen lung. Normal că trebuie să aibă rezultate. Primul lucru pe care l-am avut în vedere a fost să caut similitudinile cu ceea ce poți aplica in activitatea de management de club sportiv. Pentru mine este ideea de integrare verticală.

 

Modelul căutat este de integrare verticală. Nu am discutat de market club ownership, ci am studiat acest fenomen așa cum am început la Rapid. Cu un singur club nu poti construi ceva special. Eu mă așteptam să merg mai sus cu Rapid ca rezultate sportive, însă, probabil, eficiența banilor mei nu a fost la nivelul pe care eu mi l-aș fi dorit. Dar asta nu înseamnă că nu putem recupera!”, a spus Dan Șucu, pentru Ziarul Financiar.

Publicat: 23 12. 2024, 21:48