Dan Șucu nu a intrat întâmplător în fotbalul italian, ci în urma unui plan bine pus la punct. Cristiano Bergodi a dezvăluit că știa tot încă de la jumătatea acestui an.
Genoa a fost până la urmă clubul ales de omul de afaceri, care a reușit să achiziționeze 77% din pachetul majoritar de acțiuni, în schimbul unei măriri de capital în valoare de 45.356.262 de euro, dintre care 5.356.262 de euro cu titlu gratuit și restul de 40.000.000 de euro plătite pe 14 decembrie.
O lovitură de-a dreptul istorică, ținând cont că nu s-a mai întâmplat până acum ca un român să dețină o echipă la un asemenea nivel. Vestea i-a bucurat nespus și pe conaționalii stabiliți în Liguria.
Chestionat de jurnaliștii italieni, Cristiano Bergodi a recunoscut că era la curent cu intenția lui Dan Șucu de a prelua un club, dar nu s-a așteptat ca acesta să fie chiar cel mai vechi dintre ele. Genoa are o tradiție începută tocmai în 1893, precum și nouă titluri în palmares.
„Dan Șucu este un antreprenor excelent în industria mobilei. A ajuns la Rapid acum câțiva ani. E un om care vrea să facă bine. Încă de la jumătatea anului m-a întrebat ce părere am despre posibilitatea ca el să intre în fotbalul italian. Deja avea o idee conturată și mi-a spus asta. Apoi, s-a concentrat pe campionatul din România și nu am mai vorbit pe acest subiect. Nu mi-a trecut prin cap că o va cumpăra pe Genoa și că va deveni acționar majoritar. Am crezut că doar va intra în acționariatul clubului. Șucu va investi. Între timp, cred că va încerca să salveze echipa. La nivel de România, mereu a cheltuit. Mă aștept să văd o Genoa ambițioasă”, a declarat tehnicianul pentru tuttomercatoweb.com.
„Dan Șucu este un antreprenor excelent în industria mobilei. A ajuns la Rapid acum câțiva ani. E un om care vrea să facă bine. Încă de la jumătatea anului m-a întrebat ce părere am despre posibilitatea ca el să intre în fotbalul italian. Deja avea o idee conturată și mi-a spus asta.
Apoi, s-a concentrat pe campionatul din România și nu am mai vorbit pe acest subiect. Nu mi-a trecut prin cap că o va cumpăra pe Genoa și că va deveni acționar majoritar. Am crezut că doar va intra în acționariatul clubului.
Șucu va investi. Între timp, cred că va încerca să salveze echipa. La nivel de România, mereu a cheltuit. Mă aștept să văd o Genoa ambițioasă”, a declarat tehnicianul pentru tuttomercatoweb.com.
În altă ordine de idei, Dan Șucu nu va fi singurul român de la Genoa după această mutare incredibilă. Răzvan Raț – cel care a intermediat discuțiile – va face parte din Consiliul de Administrație, urmând să gestioneze tot ce ține de partea sportivă.
„Voi fi cel care se va ocupa de partea sportivă a ceea ce înseamnă clubul Genoa. Este adevărat, eu sunt omul de legătură. Se știe că am o relație foarte bună cu cei de la Genoa, îi știu de foarte mult timp. Am avut și alte contacte cu ei în ceea ce privește transferul lui Drăgușin, apoi încercarea de a-l împrumuta pe Melegoni. După aceea, s-a ivit nevoia clubului Genoa de a supraviețui și așa am ajuns să vin cu ideea asta pentru domnul Șucu. În afară de relația mea de prietenie cu Dan Șucu, eu cred că este omul potrivit pentru a fi un patron de club. De ce? Pentru că vede business și nțelege foarte mult business-ul. Fotbalul este un business destul de special. Ideea domnului Șucu este de a crea sinergii între cluburi. La început, discuția era despre cum ar putea Rapid să colaboreze cu alte cluburi. Mai departe, s-a întâmplat să existe această oportunitate, să poată să facă această infuzie de capital și să fie acționar la un alt club. La început, ideea era de a crea o anumită colaborare cu cât mai multe cluburi. Mai departe, dacă se poate să fie și proprietate sau acționar în acele cluburi, cu atât mai bine pentru că se pot crea foarte multe sinergii. Modelul de business există, vezi City Group, vezi fostul 777, vezi cei de la Leipzig. Modelul acesta de business funcționează”, a declarat fostul internațional pentru sport.ro.
„Voi fi cel care se va ocupa de partea sportivă a ceea ce înseamnă clubul Genoa. Este adevărat, eu sunt omul de legătură. Se știe că am o relație foarte bună cu cei de la Genoa, îi știu de foarte mult timp. Am avut și alte contacte cu ei în ceea ce privește transferul lui Drăgușin, apoi încercarea de a-l împrumuta pe Melegoni. După aceea, s-a ivit nevoia clubului Genoa de a supraviețui și așa am ajuns să vin cu ideea asta pentru domnul Șucu.
În afară de relația mea de prietenie cu Dan Șucu, eu cred că este omul potrivit pentru a fi un patron de club. De ce? Pentru că vede business și nțelege foarte mult business-ul. Fotbalul este un business destul de special.
Ideea domnului Șucu este de a crea sinergii între cluburi. La început, discuția era despre cum ar putea Rapid să colaboreze cu alte cluburi. Mai departe, s-a întâmplat să existe această oportunitate, să poată să facă această infuzie de capital și să fie acționar la un alt club. La început, ideea era de a crea o anumită colaborare cu cât mai multe cluburi.
Mai departe, dacă se poate să fie și proprietate sau acționar în acele cluburi, cu atât mai bine pentru că se pot crea foarte multe sinergii. Modelul de business există, vezi City Group, vezi fostul 777, vezi cei de la Leipzig. Modelul acesta de business funcționează”, a declarat fostul internațional pentru sport.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER