Gică Popescu a fost transferat la Tottenham Hotspur la insistențele lui Ilie Dumitrescu. Dezvăluirea îi aparține chiar atacantului care a marcat două goluri în meciul cu Argentina de la Cupa Mondială din anul 1994.
3 milioane de lire sterline a costat transferul lui Gică Popescu de la PSV Eindhoven la Tottenham Hotspur. Asta însemna în anul 1994 aproximativ 4,5 milioane de dolari. Bani mulți la vremea respectivă chiar și pentru un club din Premier League. Președintele lui Totenham era Alan Sugar, un om de afaceri dur și cam strâns la pungă deși avea o avere de multe sute de milioane de dolari. Iar acum a trecut bine de un miliard. Alan Sugar nu era ușor de convins să plătească banii, iar Ilie Dumitrescu a avut un cuvânt de spus în acest transfer.
„Alan Sugar m-a întrebat ce jucător am avea nevoie. Am spus că mijlocaș la închidere. După aceea am venit cu două sau cu trei variante, iar eu am spus să îl ia pe Gică Popescu… el poate confirma că așa au stat lucrurile”, a dezvăluit Ilie Dumitrescu, după 26 de ani, la Digi Sport.
Fostul internațional a spus că nu înțelege de ce sunt conducători care stau cu ochii pe jucători să vadă de mănâncă și cum se pregătesc. În fotbalul profesionist obiceiurile sunt altele.
„Până să vină Gică Popescu am stat la masă cu Jurgen Klinsmann, Sol Campbell și Teddy Sheringham. Nu aveam meniu, ne comandam ce voiam. La Klinsmann nu exista masă fără carbohidrați: paste, salate, dar nu mânca deloc pâine.
Jucătorii englezi mâncau la micul dejun omletă, fasole, bacon bine făcut… cârnăciori. Sheringham avea momente când lua doar un croissant. Klinsmann mânca dimineața doar pâine prăjită cu unt și ceva dulceață. Eu nu prea mâncam, că nu ni se impunea să venim la micul dejun.
Dacă meciul se juca la ora 15.00 mâncai acasă. Îmi făceam paste cu puțin ulei. De asta spun… Nu stătea nimeni cu gura pe noi. Singur trebuie să te ajuți și să fii profesionist”, a mai spus Dumitrescu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER